Banes Motor České Budějovice
27.11.2009,

Reportáž ze zápasu: Písek – České Budějovice 3:8

Motor České Budějovice

Hned v úvodu utkání nebezpečně pálil Švihálek a z dorážky propašoval puk za Lehečkova záda ve dvacáté vteřině Bárta. O okamžité vyrovnání se ihned poté snažil Radosta, který se prokličkoval hostující obranou, do důraznějšího zakončení se ale vůbec nedostal. V čase 4:05 hosté podruhé udeřili. Z bezprostřední blízkosti pokořil Lehečku Bernat a přinutil ho k brzkému střídání. Písek se poprvé ozval až při své úvodní přesilovce. Homolovu střelu Gába vyrazil před sebe, přesně na hůl Vlčka, kterému už nečinilo větší potíže dorazit touš do českobudějovické klece.

Dorovnat skóre mohli Písečtí ve čtrnácté minutě, kdy se před českobudějovickou brankou objevil Volf, domácí útočník ale nasměroval puk pouze do tyče. Domácí tým byl v těchto fázích velmi aktivní a další příležitost si vytvořil Vlček, který se prokličkoval až před Gábovu branku, jeho zakončení ale hostující brankář vleže pokryl.

Na začátku druhé části hráli hosté v dvojnásobné početní převaze. I když si Budějovičtí vytvořili během dvouminutové přesilovky obrovský tlak, ani jeden pokus z hostující hokejky v brance Písku neskončil. Jen co byli Písečtí kompletní, situace na ledě se otočila a díky početní výhodě se dostali před soupeřovu branku hráči Písku. Nebezpečně pálil od modré čáry Vlček, Gába ale pozorným zákrokem neponechal nic náhodě. Stejný hráč Písku se probojoval do šance také krátce před polovinou utkání, také tentokrát ale vyšel z celé akce jako úspěšnější gólman hostů.

Ve dvaatřicáté minutě se naopak radovali ze třetí branky hosté. V přečíslení našel Koblasa před brankou najetého Sedláka a ten ranou po ledě pohodlně zvýšil. Čtvrtou branku přidali hosté v pětatřicáté minutě. Plášil předložil puk Liškovi na modrou a obránce hostů prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Ani pátá trefa hostů na sebe nedala dlouho čekat a ve stejné minutě zvyšoval po pěkně provedeném blafáku Trummer. Písek se brankově vyjádřil až v samotném závěru prostřední části. Nejprve v čase 38:20 po samostatné akci snížil Korous, patnáct vteřin před druhou pauzou pak ještě jednou Gábu pokořil Volf – 3:5.

První událostí závěrečné části byla další branka hostů. Střelu Sedláka vyrazil Doubek pouze před sebe a Koblasa z dorážky udeřil. Hosté si svůj náskok bez problému hlídali a ve čtyřiapadesáté minutě jej dokonce ještě navyšovali, když ostrou střelou dostal puk do písecké klece hostující obránce Kolařík. Osmý a zároveň poslední úder pak zasadili hosté píseckému týmu necelé čtyři minuty před třetí sirénou. Koblasa vyslal dlouhým pasem do průniku Turka a ten byl tváří v tvář Doubkovi úspěšný. Písek tak v rámci derby podlehl na vlastním ledě českobudějovickému týmu HC MOUNTFIELD 3:8.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....