Banes Motor České Budějovice
03.09.2009,

Reportáž ze zápasu: Písek – České Budějovice 4:3

Motor České Budějovice

Hned ze začátku se utkání hrálo ve svižnějším tempu, hrálo se nahoru dolu, ale ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit gólovou příležitost. Domácí nabídli českobudějovickým výhodu přesilové hry a v páté minutě střelou od modré potrestal vyloučení domácích Roman Vráblík. Následně mohli písečtí srovnat, když po sobě ohrozili hostujícího brankáře Hovora a Bláha. V osmé minutě hosté zvýšili svůj náskok na rozdíl dvou branek, to když po rychlé akci Martina Semráda na dvakrát překonal Pinkase. Druhá branka hosty očividně nakopla a ti hráli nadále útočný hokej. Písečtí zjevně nestačili, a tak museli mnohdy tahat za „záchranou brzdu“. O tři minuty později českobudějovičtí zvýšili již na rozdíl tří branek, to když Marek Vaniš skóroval přesnou střelou k levé tyči. Následně si slušnou příležitost připsal Procházka, ovšem jeho tvrdou střelu dokázal Hrubec zkrotit. V osmnácté minutě sehráli pěknou akci domácí, květoň přihrál Pavlovi Procházkovi a ten z bezprostřední blízkosti propálil hostujícího gólmana. O chvíli později snížili domácí skóre na rozdíl jediné branky, Karel Mošovský zblízka prostřelil Hrubce. V první třetině to vypadalo s píseckými špatně, zvlášť když na světelné tabuli svítilo skóre 0:3. Ovšem dvěmi slepenými brankami domácích v závěru vedli českobudějovičtí pouze o jednu branku.

V úvodu druhé třetiny tempo trochu opadlo a oba týmy se soustředili hlavně na defenzívu. V dvacátéšesté minutě měl obrovskou příležitost Javůrek, když na dvakrát se pokoušel překonat hostujícího brankáře, ten byl ale proti. Následně tempo opět vzrostlo a hrál se zase rychlý hokej. Za tři minuty si písečtí vyzkoušeli početní výhodu 4:3, při které si vytvořili několik slibných příležitostí, ovšem ani jednu z nich nedokázali přetavit v branku. Ve třicátédruhé minutě unikl hostující obraně Květoň, ovšem Hrubec si s jeho střelou poradil. Poté tempo trochu zmírnilo a oba týmy se do větších šancí dostávali zřídka. Ke konci druhé třetiny se o vzruch postaral hostující Ježek, jeho tvrdé střele však chyběla přesnost. Ve druhé třetině jsme žádnou branku neviděli. Tempo se trochu snížilo, vinou nepřesností v obou týmech. Také se poměrně hojně vylučovalo.

V úvodu třetí třetiny Květoň přihrával Ježkovi, jeho střela skončila těsně vedle branky. V následujících minutách opět rychlost hry brzdili nepřesnosti. V padesátédruhé minutě Martinka Z prostoru mezi kruží vypálil na Hrubce, ten jeho střelu vytěsnil nad bránu. O chvíli později se Javůrek ocitnul ve veliké příležitosti sám před bránou, hostující brankář byl opět bezchybný. Tlak píseckých se stupňoval a také dokázali vstřelit vyrovnávající branku, Rudolf Suchánek skóroval z přečíslení. O minutu později otočili písečtí vývoj utkání, když Radek Hovora střelou mezi betony prostřelil Hrubce. Na svěřencích Karla Soudka byla vidět veliká snaha zápas vyrovnat, ale domácí hráli ve veliké pohodě. V závěru třetí třetiny se na chvíli hrálo na obou stranách ve třech, ovšem ani tento netradiční počet hráčů na ledě změnu skóre nepřinesl, a tak písečtí porazili juniory z Českých Budějovic 4:3.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....