Banes Motor České Budějovice
29.01.2010,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Vítkovice 3:7

Motor České Budějovice

První třetina nabídla v Budějovicích urputný hokej. Lépe do utkání vstoupili hosté, kteří díky lepšímu pohybu získávali hodně puků ve středním pásmu a dostávali se také do šancí. Hned tu první větší velkou využil v páté minutě Aleš Kilnar, který se skvělým individuálním průnikem dostal do útočného pásma a rychlou střelou dokázal Gábu přerkonat. Domácí se snažili bleskově odpovědět, ale střelu Adama Přibyla vyrazil Bartošák do rohu. Ve čtrnácté minutě, kdy hráli Budějovičtí přesilovku se dostali hosté do samostatného úniku. Budějovický bek zatáhl za ruční brzdu a rozhodčí nařídil trestné střílení.Martin Matušík zvolil střelu pod vyrážečku a dobře udělal. gába totiž na puk nedosáhl. Zbytek třetiny byl rozdroben několika vyloučeními. Přesto se ještě domácí dostali do jedné veliké šance. V přesilovce pět na tři pálil z bezprostřední blízkosti Bárta, ale Bartošák tak tak dokázal puk vyrazit. Do šaten si tak hosté nesli příjemný dvougólový náskok.

Ve druhé třetině existovalo na ledě v podstatě jen jedno mužstvo. K nelibosti několika desítek fanoušků to byli Vítkovičtí. Do třetiny vstoupili s velkým elánem. Ve dvacáté třetí minutě pálil Šebesta, ale Gába jeho bombu vytěsnil. Méně úspěšný byl v minutě dvacáté sedmé. To se Martin Matušík zjevil před gábou zcela osamocen a nezaváhal. Domácí se ani neoklepali a inkasovali znovu. Matěj Stránský získal odražený puk mezi kruhy a nekompromisně ho dopravil do sítě. O další minutu později se hosté radovali znovu. Perfektní kombinaci zakončoval do prázdné branky Marek Holý. Stav 5:0 domácí přinutil zmobilizovat síly. Po zbytek třetiny bránili pozorněji a tlačili se alespoň za čestným úspěchem. Branky se Budějovičtí dočkalive třicáté osmé minutě. Přesilovku využil Bohumil Svoboda. V poslední minutě druhého dějství trefil horní tyč Přibyl a tak hosté po dvou třetinách vedli 5:1.

Kdo čekal, že ve třetí třetině brankostroj umlkne, ten se škaredě mýlil. Hned ve čtyřicáté třetí minutě se na brankovišti nejlépe zorientoval Marek Matušík a hosté vedli o šest branek. Domácí ale s odpovědí dlouho neváhali. O dvě minuty později Jonáš Beneš ideálně našel Josefa Krcha, který zakončil pohotově a přesně. Neuběhla ani minuta a opět se radovali hráči v modrých dresech. Tomi načasoval skvěle svou přihrávku na Adama Rašku, který se střelou neváhal a jeho pokus zastavila až síť. Další pokusy domácích troskotaly na dobré obraně . Ta odolávala až do padesáté čtvrté minuty, kdy v přesilovce na modré napřáhl Jan Štěpán a trefil přesně. Domácí se ve zbytku zápasu tlačili do útoku, ale další branku již nevstřelili. Zápas tedy skončil vítěztvím Vítkovických 7:3.

Ohlasy po zápasu
Jaroslav Liška (HC České Budějovice): Myslím, že Vítkovice mají nejlepší tým v soutěži. Dnes se jejich kvalita projevila. Hráli po celý zápas lépe a zaslouženě vyhráli. Chtěli jsme poslední třetinu odehrát se ctí a to se nám povedlo. Máme nějaké zraněné hráče, ale u soupeře je to jistě stejné. dnes vyhrál lepší tým.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....