Banes Motor České Budějovice
19.02.2010,

Reportáž ze zápasu: Jihlava – České Budějovice 6:3

Motor České Budějovice

Po opatrné oťukávané v úvodních dvaceti minutách nabralo utkání tempo až po přestávce. Na začátku 28. minuty poslal domácí do vedení Filip Matějka, který zužitkoval přihrávku Brychty zpoza branky, pak se však jihlavští hokejisté nechali několikrát vyloučit a hosté dokázali svůj tlak přetavit ve vyrovnání. Po Sekerově přistrčení trefil z bezprostřední blízkosti odkrytou branku Lukáš Moudrý.

Hned další přesilovku však dorostenci Mountfieldu nezvládli a místo obratu ve skóre sami inkasovali. Z levého kruhu vypálil Jakub Pavlas a hosté si jeho střelu srazili do sítě. Jihlavští povzbuzeni druhým gólovým zásahem skórovali za necelé dvě minuty ještě jednou, Střecha našel bekhendovou zadovkou před brankou Pěšku, ten si položil Gábu a zasunul bekhendem puk k tyči.

Hostům vyšel nástup do třetí třetiny a povedlo se jim rychle snížit díky využité přesilové hře. Z levého kruhu poslal puk do horního rohu jihlavské branky Jan Trummer. Poté převzala iniciativu Dukla, ale obrovské šance Hlaveše a Pěšky skončili na břevně a na tyči. A tak je hosté ztrestali. V končící 53. minutě se prosadil v početní převaze Tomáš Prokop.

Jenže hosté nerozhodný výsledek neudrželi. V 55. minutě bylo proti nim nařízeno trestné střílení, které s velkou dávkou štěstí proměnil Jakub Brychta a za dvanáct sekund po jeho úspěšném nájezdu přidal po Střechově sólové akci pátou domácí branku Ondřej Pěška. V závěru ještě pečetil na konečných 6:3 Marek Prokš.

Jakub Mezlík
Ohlasy po zápasu
Jaroslav Liška (České Budějovice): „První a poslední třetina patřila Jihlavě, ve druhé třetině jsme měli mírně navrch my, měli jsme tam i víc střel. Pak se nám sice povedlo vyrovnat, ale ten nájezd nás sundal psychicky a udělali jsme tam i další chyby. Takže utkání se určitě zlomilo při tom trestném střílení.“

Luboš Sláma (Jihlava): „Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas, Budějovice byly lepší ve druhé třetině, i když jsme ji vlastně vyhráli, tam nás podržel dost gólman. Ale zápas jsme dotáhli hlavně svoji bojovností ve třetí třetině. Pomohlo nám trestné střílení. Chtěl bych klukům poděkovat, že zápas odmakali. Proti tak silnému soupeři jako jsou České Budějovice, které mají v sestavě několik reprezentantů, si zaslouží pochvalu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....