Banes Motor České Budějovice
29.01.2010,

Reportáž ze zápasu: Ostrava - Poruba – České Budějovice 2:6

Motor České Budějovice

Na hostujícím celku v úvodu utkání nebyla vůbec znát daleká cesta do Ostravy, kterou museli absolvovat. Jihočeši do zápasu vlétli s neuvěřitelnou chutí. Již v čase 1:08 se dostali do vedení. Černou chvilku prožil bek Mládenka, když si kotouč nechtěně zavezl do vlastní klece. Oficiálním autorem branky byl nakonec určen Jakub Marek. O pouhých šestadvacet vteřin později se hostující lavička radovala po druhé. Na přesnou a především tvrdou ránu pod horní tyč z hole Lukáše Sumerauera neměl Gleich žáden nárok. Mountfield pokračoval ve svém útočném tažení, což mu přineslo ovoce v čase 5:57. Zmatků v domácí obranné hře dokázal využit lehkým doklepnutím touše do prázdné kasy Ladislav Boška.

Šanci navýšit vedení měli hostující borci v dlouhé dvojnásobné přesilovce. V té si doslova zahráli bago, ale své akce mnohdy překombinovávali, což čtvrtý gól nepřineslo. Ten přišel až v čase 15:30. V klasické početní výhodě to Budějovičtí sehráli opravdu velmi dobře. V závěru celé akce našel Sedlák u druhé tyče Michala Švihálka, jenž se nemohl mýlit. VOKD toho příliš v první periodě nepředvedlo, ale přesto dokázalo alespoň čestně skórovat. Procházka našel před Hnízdilem volného Martina Vidláka, ten na několikrát dotlačil puk za brankovou čáru. Po úvodní dvacetiminutovce tak bylo skóre příznivější pro hosty - 1:4.

Druhá třetina příliš hokejové krásy nepobrala. Na ledové ploše promrzlého porubského stadionu totiž plály emoce. Diváci, jenž na utkání zavítali, tak museli být dostatečně zahřátí. A to jak z pokřikování na nepřesného hlavního sudího Mrkvu, tak i z několika potyček, neférových zákroků a strkanic. Poté, co si hlavní rozhodčí svolal oba kapitány, se hra přece jen částečně uklidnila a k vidění tak byly jak šance, tak i góly. Poruba již hrála vyrovnanou partii a dočkala se také trefy, která přinesla přece jen určitou naději. Obránce Petr Tomis na modré napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě. Jihočeši se rázem museli začít bát o výsledek, ale klid na hokejky jim přinesla výhodná přesilová hra čtyř proti třem. V té byla domácí trojice v čele s gólmanem Gleichem bezmocná proti budějovické přesilovkové kombinaci, na jejímž konci stál Michal Švihálek. Po druhé periodě, která přinesla na každé straně po jednom gólu, svítil na světelné tabuli stav 2:5.

Snaha sice domácím borcům nešla upřít, ale tento zápas byl pro ně skutečně z kategorie nepovedených. Naopak České Budějovice Ostravany prakticky do ničeho nepouštěly a nadále tak byly pány na ledě. Když pak navíc v čase 52:39 rozvlnil Jakub Marek síť za zády Gleicha již po šesté, bylo skutečně o vítězi a tudíž i majiteli tří bodů rozhodnuto. Budějovická dvanáctka si dojela pro odraženou střelu a do prázdné klece bez problémů zakončila. V závěrečných minutách ještě měli Porubští k dispozici dvě slepené přesilové hry, ale alespoň snížit už se jim nepodařilo. Marek Mach měl k tomu velmi blízko, ale to by musel svou stoprocentní šanci, kdy měl před Hnízdilem množství času a prostoru, využít. Jelikož se už nic podstatného neudálo, podlehla Poruba Českým Budějovicím zaslouženě 2:6.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....