Banes Motor České Budějovice
01.02.2010,

Reportáž ze zápasu: Chomutov – České Budějovice 3:1

Motor České Budějovice

Utkání začalo velmi svižně, ale bez vážnější šance. První pořádná šance se zrodila v šesté minutě, kdy si nahráli domácí do samostatního úniku. Obránce hostů okamžitě zareagoval a šanci zlikvidoval. Na podruhé to domácím již vyšlo. Lukáš Zeman nahrával od mantinelu a David Klouček bezchybně poslal puk do sítě. Následovalo vyloučení hostů, ale domácím přesilovka hrubě nevyšla. Severočeši mohli přidat druhý gól ve čtrnácté minutě, kdy se neprosadil Jaroslav Kůs, kterému nahrával spoluhráč za bránou. Hosté zahrozili poprvé až v závěru, kdy nejprve jeli do přečíslení tři na jednoho, ale nevyužili situace. O čtyřicet sekund později byli úspěšnější. Domácí obrana hrála tak pasivně, že hostující Marek Vaniš měl čas, aby puk poslal do brány. První třetina skončila nerozhodně 1:1.

Druhá třetina začala tak, jako první. Až na vyloučení domácího Motejlka, se v úvodních šesti minutách nic podstatného. První zahrozil Chomutov, domácí hráč vystřelil a puk se dostal nad hostujícího brankáře. Následně se gumový projektyl odrazil na led těsně vedle brány. Domácí šli znovu do vedení ve dvaatřicáté minutě, kdy se střelou z otočky prosadil Martin Wszolek. Následovala další dlouhá doba, kdy se na ledě nic nedělo, až do třicáté šasté minuty, kdy za faul vyfasoval Martin Mazanec dvou a desetiminutový trest. Hosté přesilovku nevyužili. Stav po druhé třetině byl 2:1, pro domácí celek.

Třetí třetina začala lépe pro domácí, kteří dostali ve třetí minutě možnost trestného střílení, po faulu na ujíždějícího domácího hráče. Hostující brankář si počkal a nedopustil ke skórování domácím. Domácí šli do dvoubrankového vedení v pětačtyřicáté minutě, kdy se tečí před bránou prosadil Alexander Kerch, při asistence Jaroslava Kůse. Dalším pár minut se spíše než hrálo vylučovalo. Domácí měli další příležitost v osmačtyřicáté minutě, kdy se neuvěřitelně netrefil do brány domácí hráč poté, co si mimo bránu položil hostujícího brankáře. Následně obrana puk odpálila na zakázané uvolnění. V následujícím zbytku utkání, se již nestalo, a tak Chomutov porazil jihočeské České Budějovice 3:1.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....