Banes Motor České Budějovice
26.09.2002,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Plzeň 3:5

Motor České Budějovice
Hráno v Plzni. Hosté vedli od 13. minuty, když nejprve nevyužili 47 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3, ale při následné hře pěti proti čtyřem Šulčík obešel Tótha a zavěsil. Plzeň vyrovnala ve 20. minutě zásluhou Miloslava Topola, který dorazil do branky vlastní střelu v přesilové hře. Ve 22. minutě Budějovičtí přečíslili domácí obranu a Žákovský je opět poslal do vedení. Ve 24. minutě však chyboval českobudějovický brankář který svou rozehrávkou trefil Topola, od kterého se puk dostal do brány. Vyrovnaný stav také nevydržel moc dlouho, protože ve 30. minutě při přesilové hře propálil František Stupka od modré čáry vše, co mu stálo v cestě- 3:2! Neméně důležitý byl pojišťovací gól Topola o minutu později, kdy se nejlepší hráč zápasu individuálně prosadil po levém křídle. Třetí třetina byla zajímavá hlavně proto, že ve 38. minutě ještě hosté Hanzalem snížili na 4:3. V 50. minutě už dal výsledku konečnou podobu centr prvního plzeňského útoku Jan Švík.
Ohlasy po zápasu
Václav Ruprecht byl po zápase samozřejmě spokojen s výsledkem, ale hra jeho svěřenců se mu nelíbila. „Obranná činnost našich hráčů byla strašná. V tom se musíme zlepšit, jinak nevyhrajeme nic.“ Současným problémem v mužstvu juniorů je bojovnost ostatních hráčů ve chvíli, kdy jsou v týmu borci s extraligovými zkušenostmi. „Kluci se vůbec neukazovali, nechtěli bojovat. Pouze se spoléhali na to, že jim to vyhrají Švík a Topol, což se nakonec opravdu stalo. Každopádně dnešní vítězství má svůj význam. Jednak proto, že jsme dlouho nevyhráli, a také kvůli tomu, že Budějovice mají skvělé mužstvo, letos se jim daří.“ Pak se trenér Plzně rozpovídal o konkrétních problémech ve svém týmu. „Útočníky ještě máme, ale potřebujeme obránce. Kluci se bojí soubojů. V situacích jeden proti jednomu neustále couvají. U mantinelu většinu soubojů prohrávají, přestože všichni zvedají 120 kilo na bench. To není jenom u našich obránců, útočníci dělají to samé. Taky se bojí soubojů u mantinelu, raději tam pustí napřed soupeře, než aby tam sami vjeli vybojovat puk a byli připraveni na osobní souboj. Bojovnost musí být u mladých kluků samozřejmá. To bych jim jako trenér neměl připomínat.“ Přestože celkově hra juniorského týmu nevypadá šatně, jeho šéf zatím stále nepomýšlí na možný postup do finálové skupiny. „O play-off se můžeme začít bavit po půlce základní části. Teď pořád myslím jenom na záchranu,“ prohlásil kouč po osmém kole z 36. To trenér českobudějovického týmu Vladimír Caldr byl po zápase v odlišné situaci. Z Plzně si sice jeho mužstvo neodvezlo ani bod, ale celkově je na tom jeho parta o poznání lépe než Plzeňští. „Myslím si, že dnešního soupeře jsme měli porazit, ale odehráli jsme asi náš nejhorší letošní zápas. Rozhodla vůle po vítězství. Nebyl jsem spokojen s nasazením svých svěřenců. Soupeře jsme sice přestříleli (35:28-pozn. autora), ale bohužel jsme prohráli.“ Co se týče letošních cílů, na jihu Čech si věří víc než v západočeské metropoli. „Určitě chceme postoupit do finálové skupiny, kde bychom pak mohli dát šanci také mladším hráčům. Nechceme se nikam hnát, především se snažíme vychovávat hráče pro A-tým,“ ukončil českobudějovický kouč své krátké odtržení od večeře.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....