Banes Motor České Budějovice
14.03.2011,

Reportáž ze zápasu: Havířov – České Budějovice 1:7

Motor České Budějovice

Hosté nastoupili velmi aktivně, hned první jejich akce skončila gólem, když Sedlák našel úplně volného Rouska a ten prostřelil Matouška. O 2 minuty později bylo vyrovnáno - Dominik Suchý skvěle bekendovým blafákem překonal Kantora. Hostující brankář neměl nejšťastnější den – v 9. minutě se při zákroku zranil a musel být střídán, zápas tak dochytal Bláha. Hosté i nadále hráli ve vysokém tempu a další jejich obrovskou šanci zneškodnil skvělým zákrokem domácí brankář Matoušek. Do konce třetiny už se nikomu branku vstřelit nepodařilo a tak se šlo do šaten za stavu 1:1.

Druhá část nezačala pro domácí nejlépe - ve 22. minutě byl vyloučen Mach, a hosté tak dostali šanci znovu se dostat do vedení. Ale hostující obránce nastřelil jen Pechance před sebou a ten se hnal do protiútoku, dostal se ze střeleckého úhlu a jeho bekendový pokus zastavil lapačkou Bláha. Při snaze svou chybu napravit se bohužel Českobudějovický hráč zranil, najel do rýhy v ledu a v plné rychlosti narazil na hrazení, dlouho zůstal ležet a musel být odnesen na nosítkách - zraněným byl Pavel Kolařík. Hosté se poté vrhli do boje s ještě větším odhodláným – hráli i za své dva zraněné spoluhráče. Další branku se jim podařio přidat až při stejném počtu hráčů na ledě – podruhé si zopakovali spolupráci Sedlák se střelcem Rouskem, ale už o minutu později mohlo být vyrovnáno - v obrovské šanci byl domácí Pechanec, kterého skvělou přihrávkou našel Číp, Bláha však jeho prudkou střelu vyrazil.

Ve 29. minutě už hosté vedli o 2 branky, velkou zásluhu na tom měl Semrád, který se dobrým pohybem uvolnil a před poloprázdnou brankou našel Seidla, který trefil přesně. Uplynuly jen 2 minuty a Matoušek lovil puk z branky počtvrté, i když před tím několikrát podržel svůj tým. Teď však byl Matoušek bez šance - Rousek našel najetého Sedláka proti jehož střele se Matoušek nestačil přesunout, Sedlák zakončil krásnou akci střelou do pravého horního růžku. Brankový účet druhé třetiny uzavřel hostující Marek , jehož nenápadná akce skončila pátou brankou hostí, když Matouškovi propadl jeho pokus. Obrovskou šanci měli v závěru třetiny domácí, když Zientkovo nahození tečoval Lešiga a zazvonila tyč Bláhovy branky! Ani následná dorážka gólem neskončila a tak na světelné tabuli bylo možno vidět po druhé třetině stav 1:5.

Domácí vstoupili do 3. třetiny aktivně, ale branky nedosáhli, přestože do poloviny třetiny byli aktivnější a dokázali si vytvořit spoustu slibných příležitostí. A tak to byli opět hosté,kdo se radoval - Marek nezištně našel Seidla, ten si puk přikopl na čepel a trefil se přesně k levé tyči Matouškovy branky. Poté převzali definitivně otěže zápasu hosté – 3 velké šance ještě Matoušek zlikvidoval, ale 49 vteřin před koncem zápasu, sezony a (pro mnohé hráče) i kariéry zasadili hosté ještě jeden úder, když Sekera prostřelil Matouška, přihrával mu Eddie Turek, syn slavného Romana, který byl dlouholetou oporou Českých Budějovic. Zápas tak nakonec skončil debaklem Havířova a vítězstvím hostí z Českých Budějovic, které ani vysoká výhra nakonec neochránila od baráže.

Ohlasy po zápasu

Jan Křivohlávek(AZ Havířov):

Chtěli jsme se rozloučit důstojně, ta první třetina nebyla z naší strany vůbec špatná. Ve druhé třetině jsme dostali 2 rychlé góly, utkání už pak pro nás ztratilo náboj, udělali jsme chyby a naší laxností jsme dovolili soupeři skórovat. Asi to vyplývalo i z toho, že nám už o nic nešlo a hosté potřebovali vyhrát, aby se vyhnuli baráži, takže tomu dali určitě mnohem víc než my.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....