Banes Motor České Budějovice
19.12.2002,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Karlovy Vary 5:2

Motor České Budějovice
Úvod utkání byl vcelku vyrovnaný, oba brankáři si několikrát sáhli na puk, ale nekapitulovali. Z branky se mohl radovat až ve 12. minutě domácí forvard Matušík, který bez problémů těžil z pěkné akce Martina Hanzala - 1:0. Zanedlouho se dobře prosadil českobudějovický Mertl, jenže nemířil přesně. V 16. minutě střílel Kuchejda, o pár vteřin později se naopak v dobrém světle představil brankář Salák, to když zneškodnil bombu karlovarského Kloze. Jeho protějšek, brankář Jakubal, si ještě stačil poradit se střelou Oulíka. Před první sirénou se již další šance neurodila.

Druhá třetina, respektive její začátek se odehrál pod taktovkou hostů. Brankář Salák se několikrát skvěle vytáhl, obrana Jihočechů pár chvil jakoby neexistovala. Hlavně robustní zadák Vojtěch Kloz, kapitán Západočechů, si na ledě dělal, co chtěl. Ve dvacáté osmé minutě se však hosté nechali oslabit a přesilovou hru využil Kuchejda – 2:0. Gól je evidentně zaskočil, na ledě začali opět vládnout domácí mladíci. Za zmínku stojí kuriózní situace, která se přihodila hned dvakrát. Po střele domácího hráče prošel puk mezi nohama karlovarského brankáře Jakubala, odrazil se od tyče a mezi jeho nohama opět vyletěl zpět do hřiště! Během chvilky tedy při dvou střelách čtyřikrát „zapsal jesle“ !!! Přesto, že se na něho valila jedna střela za druhou, dokázal odolávat až do čtyřicáté minuty. Další přesilovku domácích využil Martin Hanzal. Po střele Kudláčka zbrkle nedorážel, ale puk si mazácky přehodil na bekhend a pod víko zavěsil – 3:0. Jelikož tahle branka padla 38 vteřin před koncem prostřední dvacetiminutovky, na další si aktéři utkání museli počkat až do třetí části hry.

A nečekali dlouho. Ve 46. minutě měli hosté výhodu hráče v poli, z čehož paradoxně těžili domácí. Přihrávku Marka v branku přetavil Jan Kudláček - 4:0. Hráči Karlových Varů se zdáli býti zralí na ručník. Domácí brankář Salák moc práce neměl, jenže když už, tak musel řešit velice ošemetné situace. V 51. Minutě poprvé nestačil v oslabení na prudkou střelu Lukáše Karpíška - 4:1. O nějakém pokusu o zvrat průběhu zápasu však nemohla být ani řeč. Tím spíš, když se o minutu později znovu trefil Kuchejda, tentokráte využil přihrávku Mrázka – 5:1. Poslední kosmetickou úpravu skóre ale přeci jen udělali Západočeši. Kamil Charousek v poslední minutě zápasu po samostatném nájezdu sice efektivně zasunul kotouč mezi Salákovi betony, ale troufám si tvrdit, že sám nevěděl, jak to dokázal – 5:2. O chvilku později srdce diváka zaplesalo nad učebnicovým „stromem“ Michala Mrázka, který v jeho provedení vyrostl v cestě hostujícímu Kostourkovi.
Domácí hráči splnili svůj cíl a v posledním utkání potvrdili, že v boji o postup do play – off se s nimi misí počítat. Hodnocení základní části dorostenecké extraligy vám ústy trenéra Milana Stárka sprostředkujeme v příštím týdnu…

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek (HC ČB): "Utkání bylo pěkné, jsem rád, že jsme vyhráli a před vánouční pauzou máme klid. Budeme se snažit na naše výsledky navázat i v nástavbě."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....