Banes Motor České Budějovice
02.12.2011,

Reportáž ze zápasu: Karlovy Vary – České Budějovice 4:0

Motor České Budějovice

Pro Energii souboj o desátou příčku, pro Budějovice možnost, jak si přilepšit na devátou pozici. Jenže ambice hostí musely zůstat při zemi už samotným příjezdem do Karlových Varů. Tým se musel obejít bez mnoha hráčů, přijel dokonce jen s jedním gólmanem. Díry v sestavě zacelili starší dorostenci.

V první periodě hosté nabídli domácím stosekundovou přesilovku pěti proti třem, leč ti ji nevyužili. Skóre zaznamenalo změnu až po přestávce. Přihrávku Schussera zpracoval Jaromír Kverka a povedenou bekhendovou kličkou nedal gólmanovi šanci.

České Budějovice si vypracovaly možnost odpovědi, jenže u tyče dobře postavený Emil Švec kotouč do odkryté brány neusměrnil. Při přesilovce měli hosté další příležitost k vyrovnání. Před Habalovou klecí stál zcela osamocený Seidl, ale ten přestřelil.

Dílo dokonali energetici až v poslední dvacetiminutovce. Nejprve Marek Švec zvedl kotouč pod horní tyčku, jen pár minut posléze skóroval po pasu Vrány Petr Koblasa, který zaznamenal ještě přesilovkový zásah po spolupráci stejné dvojice, a uzavřel tak gólový účet utkání na počtu čtyř branek.

Ve hře Českých Budějovic se v závěru projevil nedostatek sil, což je vzhledem k problémům, které kádr postihly, pochopitelné. Jinak ale hosté hráli se soupeřem vyrovnanou bitvu. Karlovy Vary se posunuly o bod před Jihočechy, kteří si pohoršili z desátého místa na dvanácté.

Ohlasy po zápasu

Ladislav Kolda (HC Mountfield České Budějovice): Pro nás dopadlo dnešní utkání špatně. Nedali jsme ani jednu branku a po dvou třetinách jsme prohrávali 0:1. Šance jsme soupeři častým vylučováním nabídli sami. V týmu řádí střevní chřipka, a proto jsme dnes přijeli v hodně okleštěné sestavě pouze s jedním brankařem. Zápas jsme chtěli odehrát dnes, a tak jsme to risknuli.

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Pro nás to byl velmi těžký duel. Stav 1:0 po dvou třetinách jednoznačně odpovídal dění na ledě, protože to bylo naprosto vyrovnané utkání. Zlomovým momentem zápasu byla naše využitá přesilovka, ve které jsme zvýšili na 2:0, a od té doby jsme si utkání víceméně hlídali. Jsme rádi za výhru, jelikož se nám v domácím prostředí letos nedaří a z deseti utkání doma jsme získali pouze deset bodů, takže je dobře, že jsme po dlouhé době přidali 3 důležité body na konto domácích utkání. Zvlášť když nás čeká do Vánoc dlouhá šňůra domácích zápasů a pro nás je důležité, že se nám do této série podařilo vstoupit vítězně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....