Banes Motor České Budějovice
20.01.2003,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Přerov 5:2

Motor České Budějovice
Hosté z Přerova sice zaujali efektním předzápasovým pokřikem, strach svému soupeři tím ale rozhodně nenadělali. Budějovičtí mladíci vlétli do utkání bleskově. V obou případech u toho byla Škodova "seniorská" lajna. Ve 4. minutě její vůdce nahrával Hřebejkovi (1:0), o tři minuty později se Škoda prosadil sám po nahrávce Žlůvy - 2:0. Hosté se probrali z letargie až v 10. minutě, kdy Kajzarovu střelu Kubeš vytlačil na tyč. Zbytek třetiny aktivní Jihočeši svého soupeře tlačili, své šance nevyužili Korbela, Vomela, Květoň a Pařízek, vždy narazili na (již) pozorného gólmana Přerova Michal Foldynu. O průběhu úvodní části symbolicky vypovídala poslední minuta, v níž se budějovičtí mladíci "bránili" půlminutové přesilovce soupeře zámkem v jeho třetině.

Hosté se v úvodu druhé části snažili něco na disciplinované domácí vymyslet, avšak byli to Jihočeši, kteří poprvé ohrozil branku svého soupeře. Ve 22. minutě vyslal do sóla Barinka Brunera, jeho blafák byl ale málo překvapivý. O minutu později se zase blýskalo na druhé straně. Na Kubeše se řítil sám Kajzar, poté ještě dorážel Novák. Druhou třetinu nakonec gólově otevřeli budějovičtí - Žlůva střílel, Bruner dorazil kotouč do odkryté branky - 3:0. Poté se ještě Korbela octl sám před Foldynou a napálil zblízka levou tyčku jeho branky, v dalším průběhu ale Jihočeši popustili uzdu své důslednosti a vrátili hosty do utkání. Ve 34. minutě, sotva vyloučený Hanzal skočil na led, překonal po chybě obrany výborného Kubeše Pala - 3:1. V závěru třetiny spálili své šance Kaňak a Niemczyk, navíc se domácí museli bránit přesilovce soupeře.

Když i tu přežili bez pohromy, zdálo se, že o vítězství by už neměli přijít. Přerovští se ale do zápasu vrátili hodně brzy, po 126 sekundách třetí části. Obránci nechali spoustu času Ditrichovi, který si nabruslil před Kubeše a propasíroval puk skrz něj do sítě - 3:2. Utkání dostalo nový náboj. Hosté se tlačili dopředu, budějovičtí zase využívali okénka v otevřené obraně, takže své příležitosti neproměnili Bruner, Mrkvička, Šulčík ani Barinka. Definitivní rozhodnutí přinesla až 60. minuta. Po timeoutu Přerova hostující trenér poslal na led šestého hráče a Škoda přes celé hřiště vrátil svým spoluhráčům klid - 4:2. Poté neproměnil sólo Mrkvička. S vyloučením Hřebejka v čase 59:38 si vzali oddechový čas tentokrát domácí a Přerov znovu odvolal brankáře. Risk ztrestal opět ranou z vlastní obranné třetiny tentokrát Řehoř - 5:2. Oba úspěšní střelci měli i potřebné štěstí. Kotouč z jejich holí původně nemířil do branky, ale po "jízdě" na hraně si nakonec vybral tu správnou trajektorii. Budějovičtí mladíci si tak připsali cenné a zasloužené vítězství nad silným soupeřem.

Ohlasy po zápasu
Jiří Šrámek (HC ČB): Určitě byly vidět ročníky 83, čili pendlové z extraligy, kteří nám citelně chyběli na Moravě. Jsme určitě rádi, konečně může generální manažer Pařízek říct, že jsme s ním získali dva body. Trenér Caldr bude mít radost."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....