Banes Motor České Budějovice
09.01.2003,

Reportáž ze zápasu: Vítkovice – České Budějovice 5:3

Motor České Budějovice
V prvním utkání nadstavbové části se Jihočeši střetli ve Vítkovicích s tamními vrstevníky. C hokejové hale Ledňáček, kde tamní mládež hraje domácí utkání, bylo -13°C, což kvalitě utkání rozhodně neprospělo.

První třetina vyšla lépe domácím borcům, bě hem ní dokázali dvakrát vyrovnat a v devataënácté minutě se dokonce Ježkem, ujali vedení. V dalších částech hry se jim již vsítit branku nepodařilo, zatímco domácím se to podařilo hned třikrát, jednou v prostřední třetině a dvakrát v závěrečné části hry.

Utkání bylo ovlivněno nejen teplotou hluboko pod bodem mrazu, ale i několika spornými rozhodnutími sudích. Třetí branka Vítkovic padla po postavení hráče v brankovišti, to je jen jeden příklad za všechny... Snad se čekobudějovickým nadějím v sobotu proti Třinci povede lépe!

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek (HC ČB): "No, vydařila se nám první třetina, kdy jsme se dokázali dvakrát dotáhnout na domácí a ujmout se vedení. Nepodařilo se to udržet. Třetí gól padl po postavení hráče v brankovišti. Čtvrtý byl takový divný. Saša Salák trochu zaspal.no a poslední branku jsme si prakticky dali sami. Za stavu 3:5 se toho už moc dělat nedalo, zvlášť v takové zimě a při takových verdiktech rozhodčího. Několikrát při samostatném nájezdu na brankáře neodpískal jasné podražení. Ale takový je hokej."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....