Banes Motor České Budějovice
01.02.2003,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Vsetín 8:2

Motor České Budějovice
Před hrstkou diváků – v ten samý čas ve Všesportovní hale válčil volejbalový Jihostroj – začali lépe hosté. Již v osmadvacáté vteřině skóroval Rusek - 0:1. Vsetín měl v úvodu víc ze hry a vypadalo to, že z Budvar Arény neodjede s prázdnou. Ale ve čtvrté minutě se domácím podařilo srovnat. Kuchejda se nádherně individuálně prosadil a Martin Hanzal bezchybně zužitkoval jeho asistenci – 1:1. Znovu se skóre měnilo až v minutě sedmnácté, Navrátil zavěsil nad rameno brankáře Štefla – 2:1. 60 vteřin na to přidal svou druhou branku reprezentant Martin Hanzal - 3:1, ale poslední slovo měli v první třetině přece jen Vsetínští. Saláka znovu překonal Rusek – 3:2.

Další dvě dějství zápasu již proběhly jen a jen pod taktovkou Jihočechů. Vsetín nestačil na soupeře ani v jedné z herních činností. V 32. minutě se potřetí v utkání přesně trefil Martin Hanzal - 4:2, a završil svůj hatrick. Pár minut předtím mu byla rozhodčím odepřena jasná branka, když po individuálním průniku mířil tváří v tvář brankáři Šteflovi mezi nohy, puk prošel za čáru, ale odrazil se od středové brankové konstrukce a stejnou cestou brankoviště opustil. Sudí, kroužící v uctivé vzdálenosti, situaci správně nepostřehl. Mladému talentovanému útočníkovi to zjevně jeho střelecký instinkt nenarušilo. Zanedlouho se trefil i obránce Klíma – 5:2. Před druhou sirénou náskok českobudějovických hokejistů ještě navýšil další z vyhlášených kanonýrů Tomáš Mertl – 6:2.

Ani ve třetí třetině se obraz hry nezměnil. Již poněkud flegmatiticky vystupující hosté, v zádech s brankářem Šteflem, který nevynechal jedinou příležitost, kdy udělat napadajícímu forvardu domácích efektní kličku, nekladli žádný odpor nastartovaným jihočeským stíhačkám. 44. minuta přinesla trefu do černého z hole Hazuky - 7:2 a v sedmačtyřicáté minutě podtrhl brankový účet utkání svým druhým zářezem na pažbě pomyslné pušky Tomáš Mertl - 8:2.
Koncert Jihočechů přinesl zasloužené body a opět o něco víc napověděl o silách domácího celku.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek (HC ČB): "Zaskočilo mě, jak byl soupeř slabý. Až na začátek nám vůbec nestačil, byli jsme jasně lepším týmem, o čemž svědčí i výsledek. Před dlouhou reprezentační pauzou jsme vyhráli vysokým výsledkem se soupeřem, který měl patřit k těm těžším, takže nemůžeme být nespokojeni."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....