Banes Motor České Budějovice
14.03.2013,

Reportáž ze zápasu: Kometa Brno – České Budějovice 4:0

Motor České Budějovice

Utkání mladšího dorostu Komety se stejně starým soupeřem z Českých Budějovic nabídlo čtyři branky, všechny padly do sítě hostujícího Kváči. Před první brankou Komety měly oba celky velké šance, jak hostující Šulek, tak ani domácí Koblížek s Havlátem však své šance nedotáhli do patřičného úspěchu. Rozvlnit síťku za soupeřovým gólmanem se podařilo až ve čtrnácté minutě domácímu Sebastianu Šmídovi, který se po Heinrichově přihrávce ocitl sám před gólmanem hostí a střelou švihem do levé šibenice se nemýlil – 1:0.

Ve druhé části byla opět aktivnější Kometa, hosté však drželi dlouho domácí tým daleko od svého brankáře. Kometa stupňovala tlak, velkou příležitost měli Čejka s Hroudným, zakončení druhého jmenovaného však nebylo přesné. Hosté se náporu domácích bránili jen za cenu přesilových her, dvojnásobnou výhodu se ale Kometě zužitkovat nepodařilo. Ba naopak, sama mohla být ráda, že neinkasovala, hosté se totiž hned dvakrát osmělili do nevídaného brejku.

Přesto již v klasické početní převaze dokázali domácí přidat druhou branku. Kváča vyrazil Sedláčkovu střelu zpoza brány jen před sebe, kde se nejlépe zorientoval opět Sebastian Šmída a procedil puk za záda hostujícího gólmana – 2:0. Po pár minutách předvedl pěknou individuální akci Radek Koblížek a střelou z levého křídla zamířil přesně k tyčce českobudějovické brány – 3:0.

Na začátku třetího dějství jsme sledovali opět po jedné velké šanci na každé straně, ani Havlát, ani Šulek však nebyli úspěšní. Ve čtyřicáté páté minutě ale brněnský Jakub Čejka dokázal v pádu trefit nepřesnou přihrávku od Kratochvíla, kterou nasměroval překvapivě až za záda Kváči – 4:0.

Kometa si závěr zápasu zkušeně pohlídala, navíc měla několik dalších šancí pro navýšení svého vedení. Další branku však již brněnská KAJOT ARENA neviděla, Kometa proti Mountfieldu dokázala vyhrát počtvrté s čistým kontem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....