Banes Motor České Budějovice
24.03.2003,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Slavia Praha 0:4

Motor České Budějovice
Přitom úvod nevypadal zle. Jihočeši se do svého pondělního soupeře zakousli a hned v úvodní minutě si vytvořili tlak v útočné třetině. Ve třetí minutě vypálil na branku tvrdě Gula, ale následkem toho jeli dva slávisté na jediného obránce. Kapitán Slavie Klimeš si vyměnil puk s Růžičkou a přesně zamířil mezi betony Saláka - 0:1. S českobudějovickými rychlý gól otřásl a ti zcela vypadli ze hry. V 7.minutě mohl náskok Slavie pojistit Lichtenberk, jeho dělovka však o centimetry minula branku. Příjemným zpestřením pro zaskočené diváky v Budvar aréně byla až bitka dvojice Mrázek - Endál, kteří se do sebe pustili za brankou Saláka. Hokej s minimem šancí pokračoval i nadále a další vážnější šance přišla až ve 14.minutě, kdy nájezd 2 na 1 zbrkle vyřešil Sobotka střelou do připravené českobudějovické jedničky. Více příležitostí úvodní dvacetiminutovka nenabídla a tak za zmínku stojí snad jen 14 trestných minut, jež udělil rozhodčí Vampola...

Byla-li prvá část více než nezáživná, v úvodu prostřední třetiny hráči vše divákům vynahradili. Už po 21 vteřinách musel hbitě mršit lapačkou Bezunk po ráně Mertla, aby o 12 vteřin později předvedl stejný kousek na druhé straně chytající Salák. Jeho rukavice zasáhla přesně proti střele Birnera. Slávisté už zvedali ruce v čase 21:25, kdy gólmana domácích překonal Endál, ale v době největší nouze pomohla Salákovi tyčka. Tlak Jihočechů přišel mezi 26. a 28.minutou, jenže kdo si vzpomene na čtvrtfinálový duel mezi extraligy mužů mezi Spartou a Českými Budějovicemi, snadno si domyslí jak šance červenobílích skončily. Co nezastavila téměř neprostupná obrana, pochytal famózní Bezunk. Podpořeni jeho skvělým výkonem, odhodlali se Pražané k drtivému tlaku, který nejprve nepřetavil v gól nadvakrát střílející Svoboda, ani ve 36.minutě celý třetí útok Slavie, jež si udělal v obraně Českých Budějovic den otevřených dveří. Gól přišel až v čase 37:51. Z obranné třetiny posunul Havlín puk na rozjetého Birnera a ten ze si tváří v tvář vychutnal Saláka - 0:2. Domácí se ještě neprobrali ze šoku a po fatální chybě obrany střílel Endál pod vyrážečku domácího brankáře - 0:3. A aby toho nebylo málo, další nedůslednost zadních řad potrestal v čase 39:55 Havlín - 0:4 a přinutil tak Saláka, aby důrazně vyčinil obráncům Jihočechů. Plodná tříminutovka prakticky zajistila Slavii zisk bronzových medailí.

Poslední třetina se dohrávala už víceméně z povinnosti. Frustrovaní domácí se nemohli prosadit a promrhali dokonce 100 sekund dlohou přesilovku 5 na 3. Slavia se spokojila s bráněním vysokého náskoku a když v 55.minutě trefil útočník Marek povedenou střelou jen tyč, bylo jasné, že osobní ocenění si odveze i brankář hostů Bezunk v podobě vychytané nuly. Slavia se mohla radovat ze zisku bronzových medailí, zatímco domácí se museli spokojit s nepopulárním "bramborovým" oceněním.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek (Č.Budějovice): Ze začátku se jednalo vyrovnané utkání, ale od takové 16.minuty nás Slavia jasně přehrávala. Dobře bránili a při naší neproduktivní koncovce posledních zápasů se jedná o odpovídající výsledek. Máme velkou marodku a ukázalo se, že to svou roli sehrálo. I když se na to vymlouvat nechceme.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice