Banes Motor České Budějovice
03.12.2005, Milan Dvořák

CEB - PCE 2:0 - Pardubičtí si odvezli Mikulášskou nadílku

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Hlavním aktérem zápasu byl brankář Jan Chábera, který vychytal třetí čisté konto v sezóně, a hlavní rozhodčí, pískající i náznak sebemenšího faulu. Během šedesáti minut hry bylo uděleno 76 trestných minut... I přesto mohl být přítomný Mikuláš s výsledkem spokojen, Jihočeši si totiž díky lepší první třetině a střelecké nemohoucnosti pardubických hráčů připsali tři body za celkové vítězství.
Jihočeši si v první třetině, která také přinesla nejpohlednější hokej, počínali mnohem lépe a rozhodli tak o svém zaslouženém vítězství. Hned po necelé minutě hry byl vyloučen útočník první formace Krátoška, hosté ale s přesilovkou naložili prachbídně. O dvě minuty později byl vyloučen Sýkora a exbudějovický Mrázek (ten navíc vyfásl desetiminutový trest), a budějovičtí borci ukázali hráčům Moelleru, jak naložit s přesilovkou. Marek Posmyk vypálil od modré čáry na Svobodu, ten ještě stihl zasáhnout proti dorážce Veselého, na střelu Aleše Krátošky do prázdné klece už byl ale krátký. Aleš Krátoška si tak připsal první branku v dresu Jihočechů. Hned o minutu později kombinoval nebezpečně Hudec s Vakem, skóre se však neměnilo. Pardubičtí se ne a ne poučit, v osmé minutě fauloval Jan Snopek a dostal také desetiminutový trest. Zvýšit skóre mohl mezi kruhy osamocený Šimánek, jeho střela bez přípravy ale jen neškodně proletěla naz pardubickou brankou. V jedenácté minutě se už mohli domácí radovat podruhé. Viktor Hübl se po levé straně dostal do brejku, před nešťastným Svobodou ani na okamžik nezaváhal a chladnokrevně provedeným blafákem do bekhendu ukázkově zavěsil. Brankář Svoboda musel ještě zasahovat proti střelám Hudece a Brabence, za hostující celek odpověděli Sýkora s Blažkem.

Druhá a třetí část hry nepřinesly mnoho hokejové krásy. Hned po půl minutě musel Svoboda akrobaticky zasahovat proti Brabencově střele, pak se ale dlouho nic zajímavého nedělo. Až v polovině druhé třetiny si Kotrla u mantinelu přidržel puk a ve vhodném okamžiku jej prostrčil na modrou čáru na rozjetého Vaka. Budějovický útočník jel sám na branku, nedokázal však přelstít výborného Svobodu. Pardubičtí stříleli hlavně z dálky, a to dost nepřesně, jak dokazují pokusy Sýkory a Snopka. V 35. minutě všem divákům v ochozech Budvar arény zatrnulo. Zdeněk Kutlák nečekal kolizi s Janem Kolářem a po strach nahánějící srážce byl na nosítkách odvezen na vyšetření do nemocnice. Největší šanci na snížení skóre měli hosté těsně před koncem druhé třetiny. Tomáš Blažek dostal ideální křižnou přihrávku před branku, střela bez přípravy mu ale nesedla tak jak chtěl a přesunujícího se Cháberu v budějovické kleci nijak vážně neohrozil.

Na vlas stejnou situaci si zkusil také Petr Sailer na začátku třetí části hry. Střílel příklepem bez přípravy do odkryté části klece, přesouvající se Svoboda však na poslední chvíli bravurně zasáhl vyrážečkou. Hosté se snažili o kontaktní branku, skvěle organizovaná obrana Jihočechů je ale k ničemu nepustila. Domácí naopak ujeli do přečíslení 2 na 1, vzniklou situaci ale zachránil v poslední chvíli vracející se Havíř. Další desetiminutové vyloučení přišlo v 52. minutě, když byl za zásah do hlavy vyloučen hostující útočník Cetkovský. Fanouškům domácího celku následně zatrnulo, když hned po vházování pálil tvrdě příklepem Sýkora. Brankář Chábera ale bleskurychle zasáhl betonem. Hráčům Moelleru nepomohla ani power-play v závěru, nejvíc při ní zahrozili naopak budějovičtí hráči. Jihočeši si tak po zásluze připsali tři body za vítězství.

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
4:19 Krátoška Veselý Posmyk
10:52 Hübl
Střely na branku
České
Budějovice
Moeller
Pardubice
Vak4
Posmyk4
Krátoška4
Veselý2
Kutlák2
Sailer2
Mucha2
Hübl1
Brabenec1
Kotaška1
Šimánek1
Kotrla1
CELKEM25
Sýkora4
Mrázek4
Kántor3
Korhoň2
Blažek2
Mudroch2
Hlinka2
Vágner1
Linhart1
Novoný1
Lubina1
Snopek1
Cetkovský1
Korhoň1
Havíř1
Kolář1
Koukal1
Tvrdík1
CELKEM30
Statistika vhazování
České
Budějovice
Moeller
Pardubice
Vak16/20 - 80%
Hübl10/14 - 71%
Brabenec14/23 - 60%
Krátoška3/9 - 33%
Sailer0/4 - 0%
Hudec0/3 - 0%
CELKEM43/73 - 59%
Korhoň1/1 - 100%
Kolář2/3 - 66%
Blažek6/11 - 54%
M. Hlinka12/22 - 54%
Mikeska2/6 - 33%
Tvrdík3/12 - 25%
Koukal4/17 - 23%
Mrázek0/1 - 0%
CELKEM30/79 - 41%
Nejlepší hráči
České
Budějovice
Moeller
Pardubice
Viktor HÜBL
Jan Chábera
Marek Posmyk
Adam SVOBODA
Róbert Kántor
Petr Sýkora
Ohlasy po zápasu
Milan Kupka, asistent trenéra HC ČB: "Po včerejšém nevydařeném výsledku jsme potřebovali získat tři body, a jsme rádi že se nám to podařilo."
Milan Šejba, asistent trenéra HC Moeller Pardubice: "Zápas rozhodla jednoznačně první třetina, potom už jsme vyrovnali hru a byli jsme domácím vyrovnaným soupeřem. Trochu scházelo i hokejové štěstí, pokud ale budeme hrát dál jako dnes, věřím, že budeme úspěšní."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice