Banes Motor České Budějovice
03.12.2006, Filip Junek

CEB - KVA 3:2 s.n. - Vydřená, ale cenná výhra

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Úvodní třetina patřila Západočechům. Z dvoubrankového náskoku karlovarští hokejisté těžili celý zápas. MOUNTFIELD dokázal z mnoha šancí alespoň vyrovnat. Cenný a zasloužený bod vystřelil domácím v samostatných nájezdech nejlepší střelec mužstva Viktor Hübl.
Ještě se diváci v Budvar Aréně ani nestačili pohodlně usadit a už HC MOUNTFIELD prohrával. Rychlou, přesnou a dobře načasovanou přihrávku poslal mezi Posmyka s Tomanem Němec. Adresátem, Němcem vyslaného kotouče, byl Jaroslav Kristek, který Turka prostřelil nad betonem – 0:1. Chvilku nato pálil Skuhravý do Turkových betonů, následně neuspěl z dorážky ani Košťál – tak vypadala další možnost Energetiků. Českobudějovičtí se však nenechávali zahanbit. Po Šimánkově asistenci napřáhl Gřegořek. Jeho rána se zastavila o Sáblíkovy chrániče. Po Sailerově objížďce karlovarské branky puk dokonce poskakoval po horní tyčce. V další šanci domácích Kotrla netrefil branku. Asi v nejsvětlejším momentu svého dnešního výkonu se sám na Turka řítil Vondrka. Turek další střelu Karlových Varů zlikvidoval. Čeho se domácí diváci i hokejisté obávali přišlo v minutě jedenácté. Druhý gól karlovarské Energie, z bezprostřední blízkosti českobudějovického brankáře, poslal do sítě František Skladaný - 0:2. V závěru třetiny se patrně před očima zatmělo českobudějovickému odchovanci Vondrkovi. Nešetrně narazil Muchu zezadu na hrazení. Nezahráli si už oba – Mucha zraněn, Vondrka poslán pod sprchy.

Ještě rychlejší nástup do třetiny než Karlovy Vary předvedl domácí MOUNTFIELD. Po 30 sekundách druhého dějství prostřelil od modré Sáblíka Petr Gřegořek. Skórovat mu nezabránil ani, do střely si lehnuvší kapitán Karlových Varů, Václav Skuhravý. Následně pobídl ke vstřelení branky zpoza brány Vak Veselého, Sáblík ho ale vychytal. Dvoubrankový náskok mohl hostím vrátit Dvořák. To by ale nesměl svou dělovku umístit přesně do levé tyče. Na opačné straně kluziště se po Dvořákově akci předvedl domácí borec. Posmyk, pro sebe typickým způsobem, zašvihal na modré a Sáblík sotva zkrotil puk před brankovou čarou. Do další šance Energii dostal bombou od modré Dobroň. Puk se pár zlomků sekund povaloval před brankovištěm, ale naštěstí pro domácí neměl Kumstát klid na přesné zakončení. Závěr třetiny patřil ostrostřelci MOUNTFIELDU, Viktoru Hüblovi. Nejprve obral o kotouč Kloze, jenže sám před Sáblíkem přestřelil. Poté řešil podobnou situaci střelou nižší. Sáblík byl pochopitelně proti změně skóre a bravurně v leže puk vykopl.

Už to vypadalo, že bude hned v úvodu závěrečné třetiny vyrovnáno. Gřegořek parádně propálil Sáblíka, jenže sudí pískal Brabencovo nedovolené bránění, a branka tudíž platit nemohla. Petr Gřegořek byl při chuti. Další šanci MOUNTFIELDU měl na svědomí zase on. Snadno projel zkoprnělou, neenergickou, obranou až ke karlovarskému brankáři. Opět žádná změna – díky Sáblíkově umění Budějovice v šancích neúspěšné. Ve čtyřiapadesáté minutě dokonce Vak po ledě trefil tyč. Jako by chtěl velmi ofenzivně naladěného soupeře Petr Kumstát varovat. Střela z jeho hole těsně minula tyč Turkovy svatyně. Z akcí ta nejméně pohledná, i nejméně nápadná se nakonec ujala. Michal Hudec zkusil v přesilovce překvapit Lukáše Sáblíka a vyšlo to! Po ledě si pod nohama brankáře Karlových Varů puk našel cestu do sítě – 2:2. O tak těžce nabytý remízový stav domácí po chvilce málem přišli. Pech si to namířil vstříc Turkovi, ale pohotovým skokem ho puku zbavil Martin Vágner. MOUNTFIELD chtěl všechny body. Vytrvalý a stále narůstající tlak vyvrcholil ke vší smůle českobudějovických borců jen tyčí po střele Marka Posmyka.

Prodloužení začal MOUNTFIELD jen ve třech. Přesilovku Karlových Varů bez větších komplikací červení domácí přežili, i když puky okolo horních rohů Turkovy brány létaly velikou rychlostí. Největší šanci získat bolusový bod měl Kumstát. Roman Turek ale svůj tým podržel a samostatný nájezd chytil. Stejně jako Kumstát dopadli, a na Turkovi si zuby vylámali, karlovarští nájezdníci po prodloužení. Neuspěl Chrenko, matador Řezníček, ani kapitán Skuhravý. V domácím dresu si s brankářem parádně poradil Viktor Hübl - 3:2!

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
00:31 Kristek Němec
10:53 Skladaný Dvořák
20:30 Gřegořek Branenec
49:17 Hudec Gřegořek
s.n. Hübl
Střely na branku
Energie
Karlovy Vary
Gřegořek5
Hübl5
Kutlák4
Posmyk4
Vak3
Hudec3
Veselý2
Gulaš1
Hřebejk1
Květoň1
Toman1
Vágner1
Brabenec1
Kotrla1
Sailer1
CELKEM34
Kumstát4
Duben3
Kristek3
Dobroň3
Němec3
Skuhravý3
Košťál2
Dvořák1
Skladaný1
Vondrka1
Řezníček1
Mudroch1
Pech1
CELKEM27
Statistika vhazování
Energie
Karlovy Vary
Gulaš2/2 - 100%
Kotrla1/1 - 100%
Vak26/37 - 70%
Hübl19/33 - 58%
Šimánek2/4 - 50%
Sailer1/2 - 50%
Brabenec2/9 - 22%
Květoň1/7 - 14%
Mertl0/3 - 0%
CELKEM54/98 - 55%
Skladaný11/19 - 58%
Skuhravý19/41 - 46%
Kristek7/16 - 44%
Pech4/9 - 44%
Chrenko3/13 - 23%
CELKEM44/98 - 45%
Nejlepší hráči
Energie
Karlovy Vary
Petr GŘEGOŘEK
Roman TUREK
Michal HUDEC
Lukáš SÁBLÍK
Václav SKUHRAVÝ
František SKLADANÝ
Ohlasy po zápasu
Josef Jandač, trenér HC MOUNTFIELD: „Měli jsme špatný vstup do utkání a rychle jsme prohrávali 0:2. Hned v polovině první třetiny jsme se potýkali se zraněními. Odešli tři hráči a tahle smůla se na nás v posledních zápasech nepouští. Dá se říci, že jsme sestavu lepili, jak se dalo.Od druhé třetiny jsme se hodně zvedli a začali jsme hrát. Hráli jsme soustavně v tlaku na soupeře a šli jsme si pro body poctivě, obětavostí a odhodláním. Myslím si, že po těch dvou třetinách, které jsme předvedli jsme se zasloužili tři body a ne jen dva. Nájezdy jsou samozřejmě otázkou štěstí a to se přiklonilo k nám. Díky gólmanovi tady hosté uhráli bod.“

Václav Baďouček, asistent trenéra HC Energie Karlovy Vary: „Utkání jsme začali, tak jak jsme si představovali. Věděli jsme, že domácí hráli včera těžký zápas v Liberci proto jsme chtěli, aby měl duel od začátku vysoké tempo, a hlavně aby se hrálo pět na pět. Do jedenácté minuty jsme hráli výborně, pak nás dostalo pod tlak to pětiminutové vyloučení, kdy soupeř snížil na 1:2. Hra pak po použití dvou videí ztratila plynulost. Řada našich vyloučení byla vodou na mlýn domácím. Oslabení jsme uhráli s vypětím všech sil. Dva body pro domácí, jeden pro nás – asi je to tak správně.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....