Banes Motor České Budějovice
22.09.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Opava 5:3

Motor České Budějovice
Po nepovedeném zápase se Šumperkem hostili dorostenci HC České Budějovice na svém ledě silnější Opavu. A k utkání přistoupili s větší zodpovědností a s chutí udělat doma po předchozím zaváhání potřebné tři body. Vše jim vyházelo na jedničku. I když se jako první dostali do větší šance hosté a trefili Hrubcovu helmu, byli to domácí, kteří svou první šanci zápasu dokázali proměnit. Hosté hráli v oslabení, dostali se pod tlak a Soudek pěknou přihrávkou pod sebe uvonil Petra Schneidera a ten střelou pod brankářovým chráničem získal vedení na stranu svého týmu - 1:0. Brankář Orčík neměl čisté svědomí a neměl ho ani po střele Makovského od modré čáry, díky níž domácí využili druhou přesilovku - 2:0. Domácí byli jasně lepší, předčili hosty v nasazení, bruslení i kombinaci.

V podobném stylu pokračovali i v další třetině. Seidl přidal třetí gól - 3:0 a trefil se i syn trenéra dorosteneckého celku Robin Soudek 4:0. To už Soudek zvyšoval na 4:1, protože hostům se povedlo těsně po polovině zápasu snížit. Bylo to z ojedinělé akce a bylo to dost šťastné, ovšem gól platil. Vítek si najížděl za branku a střelou zpoza ní trefil vracejícího se bramkáře Hrubce a o jeho beton skóroval - 3:1. To hosty nakoplo. I když díky Soudkovi domácí zase odskočili, hráči Slezanu Opava bojovali a měli šance korigovat stav, proti byl však brankáž Hrubec, který několika povedenými zákroky nepřipustil žádnou další korekci skóre.

Včerejší utkání se Šumperkem domácí ztratili v samém závěru. Dnes se jim něco podobného nepřihodilo. Hosté sice dokázali znovu snížit brankou Nováka - 4:2, ale hned po chvíli zase odskočili proměněnou šancí Sekery 5:2, který puk dotlačil za brankovou čáru možná i silou vůle. Hosté se však přece jen nevzdali. Jejich další branku zařídila znovu spolupráce Vítka a Džemly, kdy Vítek střílel a jeho spoluhráč nahrával 5:3. To však bylo vše. Čekal se závěrečný tlak Slezanů, čekalo se možná ještě další snížení, ale domácí zvládli konec utkání zkušeně a zaslouženě si došli pro vítězství.

Ohlasy po zápasu
Václav Červený, asistent trenéra HC České Budějovice: Po včerejším velmi špatném výkonu jsme dnes udělali vše pro to, abychom zvítězili a napravili si herní dojem. Hráli jsme to utkání daleko zodpovědněji, hráli jsme i proti kvalitnějšímu soupeři. Výsledek nakonec odpovídá předvedené hře a jsme rádi, že jsme uspěli, protože Opava rozhodně nebude pro nikoho jednoduchý soupeř. Je to zkušené mužstvo a hraje takový dravý hokej.

Kamil Konečný, trenér HC Slezan Opava: Na úvod zápasu jsme dostali velice lehké branky, byť byli v oslabení. Výraznou měrou se na nich podílel náš brankář. Mužstvo to poznamenalo, ale myslím si, že to bylo na tuhle soutěž velice kvalitní utkání s obou stran. Z tempa jsme nevypadli a třeba v závěru jsme byli domácím minimálně vyrovnaným soupeřem, ne -li chvílemi lepším.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....