Banes Motor České Budějovice
17.11.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Jihlava 5:3

Motor České Budějovice
Na jih Čech přijela Jihlava a na první ledové ploše Budvar arény se hrál vyrovnaný duel. Co ho rozhodlo? Zlepšená druhá poloviny prostřední části hry ze strany českobudějovického HC . Jihočeši totiž prohrávala 0:1, když se hráčům z Vysočiny podařilo proměnit přesilovku ze 14. minuty zápasu. Tak trochu na náhodou směřoval kotouč k bráně Adam Zeman a do dráhy letu puku se vložila hokejka jeho spoluhráče Matina Vysloužila. Kotouč díky tomu zapadl do branky - 0:1. Ačkoliv hra byla vcelku vyrovnaná, o něco nebezpečnější byli přeci jen hosté. V zápase bylo málo šancí, ale oni jich měli o něco víc.

Své vedení prohospodařili na začátku druhé třetiny. Po chybě domácí obrany ujížděl sám na branku Polcar, ale na Hnízdila si nepřišel. Soubor trenéra Soudka trestal. Podobně jako to udělali Jihlavští, skórovali i domácí. Jank napřáhl od modré a Jakub Marek jeho pokus v početní výhodě poslal k druhé tyčce, než kam původně směřoval - 1:1. Nebylo to všechno. Hosté mohli ještě jednou zvýšit skóre, ale Polcar namířil svůj pokus z 37. minuty jen do gólmana Hnízdila. Jihočeši opět trestali. Obránce Pavlíček se dostal v útočném pásmu k odražené puku. Trochu si sním povyjel a nechytatelnou střelou zápěstím z prostoru mezi kruhy nedal brankáři Šťastnému v kleci Jihlavy šanci - 2:1.

Stejně jako konec druhé i začátek třetí třetiny zastihl HC České Budějovice v lepší formě. Hned po minutě a šestnácti vteřinách přidal třetí gól svého celku kapitán Radim Heřman, když zužitkoval přihrávku spoluhráče Jáchyma a z prostoru před brankou propálil gólmana - 3:1. V téhle fázi utkání už byli Jihočeši lepší než jejich soupeř. Hosté se však dokázali vrátit do utkání. pomohla jim k tomu přesilovka nejprve čtyřech proti třem a po dvaceti vteřinách pěti proti třem. Tu dokázal zužitkovat Polcar - 3:2, a protože v následující klasické početní výhodě se trefil Zeman, byl stav rázem vyrovnaný - 3:3.

To však platilo jen třináct vteřin. Hned po buly se vrhli domácí do útoku a Vaniš dokázal svému celku vrátit vedení - 4:3. Závěr duelu už byl nervózní. Hosté vycítili, že šaci na vyrovnání mají a snažili se, ovšem i s trochou štěstí si už hráči od soutoku Vltavy s Malší vedení vzít nenechali. Borci z Vysočiny si ještě vzali time-out, ale ani ten jim nebyl nic platný. Při hře bez brankáře vystihl rozehrávku Vaniš a střelou zpoza modré čáry pojistil vítězství svého celku - 5:3.

Vítězný pokřik si se svými spoluhráči nezakřičel Jakub Marek, jenž byl hned po utkání odvezen s podezřením na otřes mozku do nemocnice na vyšetření. Ke zranění došlo po jednom ze střetů, kdy byl Marek sražen protihráčem na brankovou konstrukci.

Ohlasy po zápasu
Václav Červený, asistent trenéra HC České Budějovice: Po včerejším trapným výkonu, který jsme předvedli proti Třebíči, jsme dneska taky nezačali dobře. Byli jsme zakřinutí. Od druhé třetiny jsme začali víc bruslit a byli jsme úspěšnější v osobních soubojích. Nakonec jsme to zhodnotili ke vstřelení branek a dvě třetiny byli lepší a zaslouženě vyhráli. V závěru, kdy hrála Jihlava na kontaktu s vyrovnáním, nás dostávala trochu pod tlak, ale už se nebyli tak dalece schopní prosadit, aby ten výsledek otočili.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....