Banes Motor České Budějovice
30.11.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Pardubice 6:5

Motor České Budějovice

Utkání slibovalo drama, protože se střetla mužstva, která jsou vedle sebe v tabulce a mají dokonce stejný počet bodů. Zápas začal svižně. Domácí vyhráli úvodní buly, ale vzápětí ztratili puk a hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho. Podařilo se jim i vystřelit, ale brankář Hnízdil byl na místě. Ve 3. minutě se hezky po levé staně uvolnil Heřman, dostal se až před brankáře Štrofa, ale i ten si připsal úspěšný zákrok. Skóre se poprvé měnilo v osmé minutě při přesilové hře. Střelu od modré čáry brankář Hnízdil vyrazil, k puku se dostal Kubelka, přihrávkou našel najetého Světlíka a ten dorazil puk do odkryté branky. O minutu později se do útočné třetiny hostů dostal Vaniš, místo aby jel přímo na branku, udělal kličku do středu hriště, podařilo se mu vystřelit, jeho lehkou střelu brankář Štrof vyrazil , puku se zmocnil Sumerauer. Jeho bekendovou střelu dorazil do branky Švihálek. V 15. minutě hosté znovu předvedli, jak se využívají přesilové hry. Při jejich tlaku v útočné třetině se k puku dostal Kyndl, vystřelil lehkou střelu z poza obránce a ta skončila v síti.Do konce třetiny se již stav neměnil a tak domácí po první třetině prohrávali 2:1.

Druhá třetina začala vlažně a opatrně. Vyjímkou byla šance domácích ve 24. minutě. Obránce Předota ideálně přihrál na modrou čáru na Božku. Tomu puk poskakoval a tak mu nezbylo moc času na zakončení a brankář Štrof puk chytil. Vyrovnání se domácí dočkali ve 35. minutě.To Koren přihrával do jízdy Jáchymovi a ten jel sám na brankáře. Volil střelu a ta naštěstí pro domácí propadla brankáři Štrofovi do branky. Pak přišly velké chvíle Pardubic. Podařilo se jim opět převzít vedení na svou stranu a to dokonce dvakrát. Nejdříve ve 37. minutě se nejlépe před brankářem Hnízdilem orientoval opět Světlík. Za 23 vteřin hosté pojistili vedení. Za brankou se k puku dostal Šafář, před brankou viděl najíždějícího Kapce a ten prostřelil domácího brankáře. Domácí se nesložili a hned ve 39. minutě se podařilo snížit. Obránce Předota našel na červené čáře najetého Vaniše a ten svůj nájezd proměnil. Do konce třetiny se hrál rychlý a svižný hokej a skóre po dvou třetinách zůstalo 3:4.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí, kteří svou touhu po vítězství vyjádřili i góly. Podařili se jim to co Pardubicím v druhé třetině a dokonce dali během dvou a půl minuty tři góly. Všechno se začalo ve 45. minutě. Domácí hráli přesilovku a měli stálý tlak. Od modré čáry vystřelil Jank, jeho rána minula branku, ale odrazila se zpět před branku, kde číhal nikým nehlídaný Vaniš a ten dopravil puk do okryté branky. Za 38 vteřin byli domácí opět před brankářem Štaflem, puk vystřelil Zvoník a jeho střelu tečoval někdo z obránců hostí, ta obloučkem zapadla do branky. To už brankář Štrof nevydržel a dal se vystřídat. Ani nový brankář Bárta, ale dlouho nulu na svém kontě neudržel. Za minutu a půl domácí hosty "dorazili".Od modré čáry vystřelil obránce Předota,jeho střelu tečoval Javůrek. Po tomto gólu se vzali hosté oddechový čas a podařilo se jim zastavit tlak domácích. Domácí dále kontrolovali hru a po pěkné střele od modré čáry obránce Semráda zazvonil tyčka branky hostí. O drama se ke konci utkání ještě postarali hosté. Po chybě domácí obrany se k puku dostal Kubelka a svůj samostatný nájezd proměnil. Pardubice ještě zkusili odvolat brankáře a hrát v šesti hráčích v poli, ale domácí je již k ničemu nepustili a vítězství 6:5 udrželi až do konce zápasu.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek, trenér HC Č.B - Dostali jsme pět branek a to není určitě dobrá vizitka pro naši obranu. Dvě branky z toho byly v oslabení po našich zbytečných faulech. V poslední třetině jsme měli dost štěstí, ale štěstí jde naproti tomu, kdo mu pomůže. S výsledkem jsem spokojen.

Štastný, trenér HC Pardubice - Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas, kde se nakonec štěstí přiklonilo k domácím.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....