Banes Motor České Budějovice
21.12.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Kladno 8:4

Motor České Budějovice
Místo vyrovnaného utkání byly dnes v Českých Budějovicích k vidění střelecké hody a aktivnější byli domácí hráči. První třetina se hrála velmi svižně a bojovně a navíc diváci si užili i góly. Utkání nezačalo pro domácí dobře, hned v první minutě udělali domácí obránci chybu, ztratili puk za brankou, puku se zmocnil útočník Kladna, vybruslil před brankáře Hnízdila a vystřelil. Domácí brankář jeho střelu chytil. Pak byli stále více vidět domácí a v 5. minutě se jim podařilo vstřelit i první branku. Při hře čtyři na čtyři vyhrál Sumerauer buly v útočném pásmu, přihrál na modrou čáru na obránce Martina Semráda a ten prostřelil hostujícího brankáře. Hned v 7. minutě při přesilové hře vedli domácí již o dvě branky. Jank přihrál na modré čaře Makovskému, ten pohotově vystřelil, jeho střela brankáři Lejskovi vypadla a Radim Heřman dorazil puk do prázdně branky. To, že přesilové hry umí i Kladno se domácí přesvědčili v 10. minutě. Puk vybojoval Csanyi, přihrál na modrou čáru najíždějícímu Martinu Čurdovi a ten samostatný nájezd proměnil. Domácí si zřejmě chtěli uchovat do přestávky dvougólový náskok a tak využili ještě jednu přesilovou hru. Seidl vybojoval puk, přihrál Radimu Heřmanovi, ten s pukem objel branku a zasunul puk podél brankáře Lejska. Po první třetině, ve ktreré byli domácí lepším celkem, byl stav 3:1.

Druhá třetina byla na góly ještě bohatší než první. Začalo se pěkně zostra hned od začátku. ve 21. minutě si nerozuměli obránci Kladna ve vlastním obranném pásmu, puk se odrazil k Jakubu Makovskému a ten překonal brankáře Lejska. Na toho už toho bylo asi dost a odjel na střídačku. Na první gól domácích dokázali ještě kladenčtí hráči odpovědět a to ve 24. minutě. Stach krásně přihrál na najíždějícího Mášu a ten se spolu s Csanyim řítil na jednoho obránce. Máša přihrál Karolu Czanyimu a ten zavěsil. Domácím to ovšem nevzalo vítr z plachet a vytvářeli si další šance. Hned ve 25. minutě se k puku na modré čáře dostal Radek Seidl a nechytatelnou bombou pod břevno ukázal novému brankáři Kladna, že to nebude mít v dalším průběhu moc lehké. Ve 39. minutě hráli domácí přesilovou hru pět na tři a to celé dvě minuty. Začátek se jim příliš nepovedl, ale v druhé minutě si přeci jen vypracovali gólovou příležitost. Sumerauer přihrál rychlý puk napříč brankovištěm a Jakub Marek měl před sebou prázdnou půlku branky a bez problémů zavěsil. Domácí ještě neměli dost a v poslední minutě se na modré čáře dostal k puku Bohumil Jank a prostřelil brankáře hostů. Domácí jasně střelecky kralovali a po druhé třetině byl stav již 7:2.

Do třetí třetiny měli lepší nástup hosté. Do branky se vrátil opět Lejsek a hosté začali jako vyměnění. Hned ve 41. minutě dalo Kladno svojí třetí branku.Vrba přihrál na modrou čáru na zcela volného Vojtěcha Hoška a ten svůj samostatný nájezd proměnil. Kladno se nadále tlačilo do šancí a sevřelo domácí do jejich obranné třetiny. Ve 44. minutě se mohli opět radovat hráči Kladna. Při přesilové hře našel Stach na kruzích Vojtěcha Hoška a ten střelou nad lapačku překonal brankáře Hnízdila. Další velké šance mělo Kladno při přesilové hře v 50. minutě kdy dokonce Steigauf trefil tyčku domácí branky. Domácí se nedostali do žádné šance až v 53. minutě definitivně ukončil snažení hostů Jakub Marek. Při přesilové hře dorazil střelu od modré čáry obránce Semráda. Zbytek utkání se již pouze dohrával. Celkové skóre utkání se zastavilo na stavu 8:4.

Domácí byli téměř po celé utkání lepším celkem, dařilo se jim proměňovat přesilové hry a k vítězství jim nakonec pomohly i slabší chvilky obou kladenských brankářů.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek, trenér Č.B - Dnes jsme spokojeni jen s body, protože předvedená hra nás dost rozladila a na silnějšího soupeře by náš dnešní výkon nestačil.Za stavu 5:2 jsme nepochopitelně úplně přestali hrát.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....