Banes Motor České Budějovice
23.02.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Mladá Boleslav 5:1

Motor České Budějovice
Zápas začal v pomalejším tempu. První šanci měl až v sedmé minutě hostující Lenc, který měl za jedno střídaní dokonce dvě vyložené šance, ale ani jednu nedal. V 8. minutě vyslal od modré nebezpečnou střelu Seidl, ale brankář Klimíček byl na místě. O minutu později nastřelil dokonce hostující Babiský tyč. Ve 12. minutě byli sami před brankou hostující Werneke a Škorík, ale ani jednomu se nepodařilo vstřelit první branku. Ve 14. minutě byl pro změnu sám před brankou domácí Boška, ale brankář Klimíček jeho střelu chytil. V poslední minutě první třetiny předvedli domácí zatím nejhezčí akci zápasu. Domácí útočníci Babka a Zvoník si po rychlém vyjedí z obranného pásma vyměnili puk mezi sebou a poslali Sedláka do šance, ale naštěstí pro hosty zasáhl dobře brankář Klimíček. První třetina skončila bez branek. Oba týmy měli několik šancí, které ale nedokázali proměnit.

Na začátku druhé třetiny všechny překvapil Martin Sekera, který po přihrávce Kolaříka skóroval už po 15. sekundách. V 25. minutě měli šance hostující Jankovský a Koudela, ale ani jeden z nich je neproměnil. V té samé minutě se domácí dočkali dalšího gólu. K puku se dostal Zdeněk Javůrek a z levé strany se trefil přesně ke vzdálenější tyči. V 27. minutě nastal v přesilovce hostů závar před naší brankou, ale hosté opět nebyli důrazní. V 30. minutě dali domácí další branku. Bohumil Jank si sjel mezi kruhy a dostal přesnou přihrávku od Seidla. Domácí nepřestali polevovat a ve 35. minutě střílel pěkně od modré obránce Kolařík, kterému vzápětí ujel hostující Rys, kterého ale Hrubec vychytal. Pak se začali dostávat více do hry hosté a jejich akce ze 37. minuty skončila v brance. Trefil se Toni Babiský po pěkné přihrávce od Vrby. Hra ve druhé třetině už byla podstatně zajímavější než hra v první. Své šance konečně dokázali proměnit hlavně domácí, kterým se povedlo vstřelit dokonce tři góly, hosté vytěžili jen jeden.

V poslední třetině bylo k vidění velmi málo šancí. První branka padla ve 45. minutě, kdy se povedla domácím moc pěkná akce. Lukáš Sedlák zátáhl puk za modrou čáru a přihrál Zdeňku Javůrkovi, který si proti přesné přihrávce povyjel a trefil se přesně k tyči branky brankáře Klimíčka. Pak domácí Mladou Boleslav přehrávali, ale nedokázali si vytvořit žádnou větší šanci. Přesto další branku dali právě oni. V 54. minutě hráli domácí přesilovou hru 4 na 3. Domácí obránci Předota a Heřmánek si vyměnili na modré puk a druhý jmenovaný našel před brankou stojícího Ladislava Bošku, který zachval chladnou hlavu, počkal si na brankářův pohyb a pak už se jednoduše trefil za jeho záda. Do konce třetiny už žádná branka nepadla. Hra byla spíše nudná a hráčům scházelo nasazení. Stav 5:1 byl však pro hosty příliš krutý, i když sami nic velkého nepředvedli.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek, trenér HC Č.B.: První třetina byla taková ospalá, nebylo to úplně ono. Další dvě třetiny jsme odehráli docela slušně.

Pavel Arnošt, trenér BK Mladá Boleslav: Bylo vidět, že oba celky se již dostali do play-off a hra neměla takové tempo. Domácí dali dvě rychlé branky a naše hráče už to pak nemotivovalo, což nás mrzí.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....