Banes Motor České Budějovice
10.10.2008, David Lukeš, statistiky Miroslav Mayer

CEB - LIB 2:3 - Přes drtivý finiš MOUNTFIELD na bod nedosáhl

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejisté MOUNTFIELDU pokračují ve výsledkovém trápení. První čtvrtinu základní části zakončili domácí prohrou s Libercem 2:3. Jihočeši prohrávali už 0:3, přesto dokázali zvednout hlavy a v závěru snížili na jednobrankový rozdíl. K náporu zavelel první trefou Milan Toman, do ohně přiložil druhým zásahem Milan Gulaš. Víc už Budějovičtí nestihli a tak i z tohoto zápasu odcházejí s prázdnou.
Utkání začalo poměrně svižně. Hráči obou týmů se dostali do zakončení, ovšem strážci svatyní na obou stranách, Roman Turek a Milan Hnilička, byli pozorní. Nejprve na poslední chvíli zmařil střelecký pokus Tomáše Kůrky za cenu pěkné dávky bolesti Valdemar Jiruš. Následně v přesilovce se zastřeloval Tomáš Klimenta. Vzruch pak přinesla i osmá minuta. Nejprve po hezké Humlově přihrávce střílel z mezikruží do Hniličky Duda. Vzápětí však mohlo zahřmít na druhé straně. Ránu Zíba od modré vyrazil Turek jen na hokejku Klimenty, který nechal vyniknout brankáře MOUNTFIELDU.

Ve 14. minutě hráli přesilovku i domácí. S trochou dávkou štěstí se mohli dostat do vedení. Hezky vyšachovali celou čtveřici Liberce včetně brankáře Hniličky. V rozhodujícím momentu se jejich hráčům před odkrytou brankou zamotal puk mezi nohama, obrana Tygrů nakonec vyhodila. Aktivnější v závěru jinak vyrovnané první třetiny byli domácí. Závar v podání mladého útoku Gulaš - Mertl - Kuchejda mohl přinést gól, ovšem Milan Hnilička pečlivě utěsnil prostor u svojí levé tyčky.

I začátek druhého dějství se nesl ve znamení mírného tlaku Jihočechů. Ti se cpali dopředu a pomalu přetlačovali misky vah na svou stranu. Několikrát byli blízko vstřelení branky, ale hosty podržel Hnilička. Jak už to chodí, udeřilo na druhé straně. Budějovické obraně ujel ve 28. minutě navrátilec ze zámoří Petr Nedvěd a na Turka zkusil bekhendový blafák. Už se zdálo, že domácí brankář puk schoval ve své výstroji, ten mu však nakonec vypadl a dokutálel se za brankovou čáru - 0:1.

To byla pro v poslední době psychicky labilní domácí hořká kapka. Jejich následné herní tápání umocnil ve 34. minutě v přesilovce jejich bývalý kanonýr Václav Pletka. Ten využil zaváhání Romana Turka po zdánlivě neškodném nahození a doklepl puk do odkryté branky - 0:2. Dva góly v poměrně rychlém sledu vytvořily na ledě novou situaci. Rázem byli na koni Liberečtí, které o poznání víc začal poslouchat puk, stíhali nejen dobře bránit, ale vyráželi i k nebezpečným protiútokům. Zato MOUNTFIELD se ke konci druhé třetiny doslova protrápil.

Myšlenky na zvrat Jihočechům další porcí ledové sprchy utnul Petr Nedvěd. Ten v netradičním pojetí nájezdu dvou na jednoho ve 44. minutě spolu s Lukášem Zíbem dloubl do puku bekhendem tak mistrně, že vymetl horní růžek branky Romana Turka - 0:3. Jihočeši se po třetím úderu těžko dostávali z herní agónie. Svým způsobem jim ale pomohli hosté poněkud letargickým držením tříbrankového náskoku. Ve 48. minutě při vyloučení Zdeňka Blatného měl MOUNTFIELD možnost přesilové hry. A ta přinesla zajímavé věci.

Nejprve Gřegořek od modré čáry trefil po ledě tyč. Poměrně jasnou záležitost jel hlavní rozhodčí Šindler přezkoumat s videorozhodčím. Jejich hovor trval dlouhé minuty, aby nakonec arbitr zápasu podle očekávání rozpažil. Dlouhá pauza ale domácí nepřibrzdila, v pokračující výhodě se trefil pod horní tyčku Milan Toman - 1:3. V 57. minutě snížil na rozdíl jediného gólu dorážkou do stejného místa jeho jmenovec Gulaš - 2:3. V závěru si Jihočeši vytvořili velký tlak. V čase 59:42 měli dokonce možnost hrát přesilovku, kterou ještě umocnili odvoláním Romana Turka z branky. Hosté ale už všechny body v hrsti udrželi.

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
27:51 Nedvěd Blatný
33:11 Pletka Kašpařík Nedorost
43:33 Nedvěd Zíb Klimenta
49:02 Toman Veselý Vak
56:11 Gulaš Huml
Střely na branku
MOU LIBEREC
Kůrka5
Kotrla3
Gulaš3
Toman2
Duda2
Hudec2
Mertl2
Vydarený2
Veselý2
Huml1
Poživil1
Mucha1
Gřegořek1
Vak1
Kuchejda1
Květoň1
CELKEM30
Jiruš5
Klimenta3
Zíb3
Nedvěd3
Nedorost3
Šachl2
Pletka2
Blatný2
Podkonický1
Žabka1
Vantuch1
Kašpařík1
Moravec1
CELKEM28
Statistika vhazování
MOU LIBEREC
Mertl5/6 - 83,3%
Hudec5/9 - 55,5%
Huml9/20 - 45%
Vak13/29 - 44,8%
Květoň4/10 - 40%
CELKEM36/74 - 48,6%
Pletka1/1 - 100%
Blatný9/13 - 69,2%
Šachl6/11 - 54,5%
Kašpařík13/26 - 50%
Nedvěd5/12 - 41,7%
Podkonický4/10 - 40%
Nedorost0/1 - 0%
CELKEM38/74 - 51,4%
Nejlepší hráči
MOU LIBEREC
TOMÁŠ KŮRKA
Milan Gulaš
Ivan Huml
PETR NEDVĚD
Václav Nedorost
Petr Šachl
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice