Banes Motor České Budějovice
26.02.2012, Miroslav Mayer

CEB - KLA 2:1 - Poslední zápas doma Jihočeši vyhráli

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejisté HC MOUNTFIELD dokázali vyhrát poslední utkání v základní části Tipsport extraligy, když na vlastním ledě porazili Kladno 2:1. Hosté se ujali vedení pro proměněném trestném střílení a Českobudějovičtí si nechali svoje branky až do poslední třetiny. Rozhodující branku zápasu trefil Lukáš Květoň. Po posledním kole je jasné, že Jihočeši se v play-off utkají s Libercem a začínat se bude právě v městě pod Ještědem.

Jihočeši vstoupili do posledního kola základní části aktivně. Po minutě hry vypálil od modré čáry Lukáš Květoň, jeho střela prošla za Cháberu, ale jak ukázaly televizní záběry, tak se kotouč odrazil od břevna do tyče a mimo branku. To samé potvrdil i videorozhodčí.

Po úvodním tlaku Jihočechů tempo hry trošku opadlo, přesto byli domácí nadále aktivnějším celkem. Hodně vzruchu před brankou soupeře vždy přinášela třetí řada, ale Gulaš s Mertlem své dobré příležitosti neproměnili. Kladno bylo směrem dopředu bezzubé. Kováře ohrožovalo pouze z velké vzdálenosti a takové střely českobudějovický gólman v klidu pohlídal.

Zajímavější možnost měl v 15. minutě Milan Hluchý, ale jeho usměrnění přihrávky od Kafky Kovář vystihl. První dějství nenabídlo příliš hokejové krásy. Tomu odpovídalo i skóre, které bylo po dvaceti minutách bezbrankové.

Na startu druhé periody Kuchejda nezvládl rozehrávku, do obrovské šance se dostal obránce Růžička, ale místo střely nahrávku na obsazeného spoluhráče a z akce nebylo nic. Úvodní branky se slušně zaplněná Budvar aréna nedočkala ani po závaru před brankou, ve kterém hrál hlavní roli Milan Gulaš. Se svým pokusem z úhlu neuspěl ani Roman Pšurný.

V polovině utkání nevyužil krásnou přihrávku od Gulaše Tomáš Mertl a následný protiútok se Jihočechům stal osudný. Jan Novák fauloval v úniku Marka Hovorku a rozhodčí neváhali s nařízením trestného střílení. K tomu se rozjel sám Hovorka a pod Kovářovou lapačkou otevřel skóre.

MOUNTFIELD inkasovaná branka zaskočila a na chvíli vypadl z role. Srovnat skóre mohl důrazný Burian, ale jeho nájezd zpoza branky zastavil Chábera. A jelikož svou dobrou možnost nevyužil ani Langhammer, odešly oba celky do kabin za stavu 1:0 pro kladenské Rytíře.

Jihočeši se vyrovnání dočkali ve 45. minutě. V přesilové hře nahodil od modré čáry kotouč na branku František Ptáček a Pavel Kašpařík ho na hranici brankoviště tečoval mimo dosah brankáře Chábery. Kladno mohlo okamžitě odpovědět, ale dorážka Hovorky postrádala potřebnou razanci.

Nepříznivý vývoj utkání otočil o tři minuty později Lukáš Květoň, který po dlouhém pasu od Vydareného vymetl všechny pavučinky v Cháberově kleci. Pojistit vedení MOUNTFIELDU mohl Jakub Langhammer, ale z bezprostřední blízkosti Cháberu nepřelstil. Stejně se „vedlo“ i Šimánkovi o chvíli později.

Kladno v závěru duelu zkusilo hru bez brankáře, ale Kováře v brance Jihočechů i přes veškerou snahu nepřekonalo. Play off tedy začne pro MOUNTFIELD 8. března na ledě Liberce!

Prehled branek
CasStrelec1. asistent2. asistent
30:24 Hovorka
44:36 Kašpařík Ptáček
47:25 Květoň Vydarený Novák

Strely na branku
MOU KLA
Gulaš5
Mikuš5
Šimánek3
Květoň3
Burian3
Mertl2
Pšurný R.2
Kranjc2
Langhammer1
Kuchejda1
Ptáček1
Němeček1
Vydarený1
Kašpařík1
Horna1
CELKEM32
Valský4
Hovorka3
Lepine2
Kalla2
Bicek2
Kuchler1
Drtina1
Hluchý1
Dragoun1
Knotek1
CELKEM18

Statistika vhazování
MOU KLA
Červený6/8 - 75%
Mertl12/19 - 63,2%
Kašparík15/24 - 62,5%
Langhammer10/19 - 52,6%
CELKEM43/70 - 61,4%
Valský1/1 - 100%
Patera9/18 - 50%
Lukáč7/17 - 41,2%
Dragoun8/23 - 34,8%
Knotek2/9 - 22,2%
Kuchler0/1 - 0%
Hluchý0/1 - 0%
CELKEM27/70 - 38,6%
Nejlepší hráci
MOUNTFIELD KLADNO
PAVEL KAŠPAŘÍK
David Květoň
Jakub Kovář
MAREK HOVORKA
Jakub Valský
Michal Lukáč
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice