Banes Motor České Budějovice
24.09.2011, Petr Lundák

JUN CEB - KLA 5:3 - Gólová přestřelka nakonec pro domácí

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Nejprve poklidné vedení, pak soupeřovo srovnání zápasu a nakonec zase vedení. Tak by se dalo v kostce shrnout sobotní utkání v juniorské extralize mezi domácím Mountfieldem a středočeským Kladnem. Zejména ve třetí třetině přinesl zápas pěknou podívanou plnou osobních soubojů a v neposlední řadě i branek domácích. O tu poslední se postaral Jakub Babka.

Ze začátku utkání byla na domácích mladících vidět nervozita. Nepřesné přihrávky či dalekonosné střely hosty z Kladna tolik neprověřovaly. Jihočechům klidu nepřidala ani špatně sehraná přesilová hra, po které měli hosté mírně herně navrch. Vše se otočilo až v polovině první třetiny, kdy si po pěkné kombinaci mezi kruhy domácí vysloužili první branku. O tu se postaral po Markově nahrávce Michal Švihálek - 1:0. Obraz hry se pak změnil ve prospěch domácího celku, který motal soupeřům hlavy. Kladu nepomohly ani dvě přesilové hry, domácí totiž hráli v oslabení velice dobře a pozorně. Důrazem před Ilašenkem, který se předvedl dobrými zákroky, si ale domácí vybojovali další gól. Puk tentokrát ta záda hostujícího golmana doslova dostrkal Martin Sekera - 2:0. Mladíci v bílých dresech zaslouženě vedli o dvě branky.

Druhá dvacetiminutovka začala pro domácí tým oslabením, to však Jihočeši přestáli. Jen těsně po se už z první branky radovalo Kladno, ale sudí jejich radost utnul. Hostující hráč byl totiž v brankovišti. Následovala série přesilových her na obou stranách, ale ani jednomu celku se nepodařilo výhodu jednoho muže v poli využít. Do hry se ale podstatně více než v první třetině zapojoval i domácí golman Kantor, na kterého šlo několik nebezpečných střel. Za třetí branku Mountfieldu ve dvaatřicáté minutě se podepsal Tomáš Rousek - 3:0, když pěknou bekendovou trefou překonal Ilašenka. Jenže uhodilo za pár vteřin i na druhé straně, strkanici před Kantorem nejlépe vyřešil Jan Dalecký - 3:1 a postaral se o první branku hostů ze středních Čech. Obě branky viditelně hru oživily a bylo se na co dívat. Mladíci zrychlovali a akce se přesunovaly z jedné strany na druhou. Do čtyřicáté minuty se však už nestalo a do kabin se šlo za stavu 3:1 pro domácí.

Závěrečná dvacetiminutovka začala hodně divoce. Nejprve si šel na dvě minuty sednou kladenský Melka, pak domácí Turek. A vzápětí bylo slibné vedení domácích o dvě branky pryč. Protože v rozmezí několika sekund se trefili za Kantorova záda kladenští Antonín Melka a Jakub Strnad - 3:3. První jmenovaný využil zaváhání Turka a využil tak hostující přesilovku. Dva slepené góly nejprev domácí trošku opařily, ale po několika minutách se zdravě naštvali a najednou jich byl plný led. Utkání se tak přesouvala nahorů a dolů, hra se celkově zrychlovala a osobní souboje vyostřovali. Jenže, jak hosté dokázali utkání rychle srovnat, tak Jihočeši ho stejně rychle zase převrátili na svou stranu. Dvě minuty před koncem třetí třetiny se trefil Martin Sekera - 4:3 a za necelé dvě minuty pak sám ujížděl na Ilašenka Jakub Babka - 5:3, který udělal pěknou tečku za divácky atraktivním zápasem. Tři body do tabulky se Mountfieldu hodí jako sůl.

Ohlasy po zápasu
Ladislav Kolda: Utkání jsme měli dobře rozehrané, v prostřední části naše vyloučení dokázal soupeř využít a po našich dvou chybách dokázal i vyrovnat. Hlavně si ceníme toho, že i za stavu tři tři, kdy naše hra byla místy hluchá, jsme si dokázali znova zápas zaktivnit. Vytvořili jsme si tlak a dvě šance, které jsme měli, kluci využili. A Babkův krásný gól na závěr byl krásnou tečkou za pěkným zápasem. Tří bodů si ceníme, protože v naší situaci by byl jeden bod málo.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....