Banes Motor České Budějovice
20.01.2012, Petr Lundák

JUN: CEB - TRI 4:5 - Samotný závěr připravil domácí o body

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Do města na soutoku řek Malše a Vltavy přijeli poměřit síly mladíci z Třince. I když ještě deset minut před koncem zápasu domácí junioři prohrávali o dvě branky, dokázali dvěma rychlými góly zápas srovnat. I tak si ale tři body vezou domů Třinečtí. Za to dva kanadské body si připsal v utkání jak Martin Semrád, tak i Radek Seidl.

Začátek zápasu proti Ocelářům z Třince vyšel lépe domácím. Proti devátému celku extraligové tabulky nastoupili jihočeští junioři s nasazením a zejména třetí řada dělala hostujícím občas veliké problémy. Už ve čtvrté minutě utkání se mohli domácí hráči radovat z branky. Když ve hře čtyři na čtyři byl u levé tyčky důrazný Martin Semrád a uklidil puk za záda Hollého. Pak ale přišla série domácíchy vyloučení a hosté se dostávali pomalu na koně.

A obě ocelářské branky byly jako přes kopírák. Stav utkání nejprve srovnával Filip Bajtek, když Bláha téměř na jeho hůl tečoval střelu třineckého Kasperlíka. Vyrovnáno! Domácím pak scházela klidná rozehrávka, kterou hosté napadali už za modrou čarou. Další přesilová hra pro Třinec přinesla třetí branku první dvacetiminutovky. Zase na dorážku Bláha nestačil, tentokrát prázdnou branku trefil Damian Kapica. Do šaten tak odcházeli domácí s mankem jednoho gólu - 1:2.

Do druhé třetiny vlétli domácí bez bázně a hany. Hned první přesilovou hru dokázali využít, když na trestné lavici seděl za držení třinecký Jonáš. Po sérii nahrávek na modré čáře se do puku opřel Radek Saidl a puk skončil až v bráně. I když to na chvíli vypadala, že Hollý má kotouč chycený mezi betony. Opět srovnáno a mohlo se začít znova! Za nedlouho dostali výhodu přesilové hry i Oceláři, kteří s ní ale naložili špatně, a tak Ondřej Bláha v brancou MOUNTFIELDU se moc nezapotil. Jenže i přesto udeřilo, i když už při plném počtu hokejistů na ledě. Střela z velkého úhlu od Adama Rufera propadla domácímu golmanovi mezi betony až do branky. Hosté tak zase vedli.

Vedli a zase měli více ze hry. Ke konci druhého dějiství dokonce mohli přidat čtvrtou branku, když v závaru před Bláhou se nedobře trefil třinecký Chomič. Druhá třetina skončila dvojnásobnou přesilovkou hostů, když si svůj trest šli odpykat Štěpán s Mocikem. Toho se snažil Třinec využít a pálil na Bláhu ze všech pozic, ale do druhé sirény muž v masce za svá záda puk už nepustil.

Dlouhou dvojnásobnou přesilovku Třince domácí hráči ustáli. Jenže úder soupeře přišel až potom, když volnou skulinku našel u Bláhy Martin Kasperlík a Třinec tak odskočil na dvoubrankový rozdíl. Třetí třetinu také kouskovala nejrůznější vyloučení a hra tak ztratila tempo.

Jenže pak v padesáté čtvrté minutě domácí dali hned dvě branky, které od sebě dělilo osmnáct vteřin! Nejprve na 3:4 snižoval Martin Semrád, když jeho střelu moc Hollý neviděl. Pak se trefil Emil Švec a rázem mělo utkání zase spád! Jenže necelé dvě minuty před koncem domácím, kteří otevřeli hru, ujel třinecký Tomáš Franek a mezi betony poslal puk do brány - 4:5. Hosté si tak domů vezou tři body.

Ohlasy po zápasu
Ladislav Kolda (HC MOUNTFIELD): Včera jsme odehráli utkání, ale dnes jsme měli prostě hodně vyloučených hráčů! Což nás stálo dost sil, také jsme inkasovali v oslabení. Prohrávali jsme čtyři dva, ale nakonec jsme to dokázali srovna a v závěru zápasu se zvednout. Trošku klucí na Třinec přitlačili, ale opravdu je škoda posledního gólu. Ten nás mrzí. Aspoň bodík by byl dnes zasloužený. Ale chyba byla v našich vyloučeních, zejména v první třetině.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....