Banes Motor České Budějovice
20.09.2013,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Třinec 4:2

Motor České Budějovice

Jihočeši vstoupili do zápasu s vědomím, že musejí bodovat a napravit tak pokažený vstup do sezóny. Oceláři byli favoritem zápasu, ale hra byla od začátku vyrovnaná. Postupně byli domácí aktivnější a bylo vidět, že mají chuť hrát. Jejich snaha byla odměna brankou. Střelu Bílka ještě Svoboda vyrazil, ale na dorážku Martina Březiny byl již krátký. Oceláři nabírali obrátky a výsledkem bylo vyloučení domácího hráče, které dokázal využít Adam Kofroň. Už to vypadalo, že třetina skončí zaslouženou remízou, když hosté zahrozili z rychlého protiútoku. Puk se po zmatku dostal na modrou čáru a tam se napřáhl Michal Kovařčík a jeho střela po ledě skončila v síti. Po první části tak hosté byli o branku napřed.

Druhá část to byl koncert domácího týmu, který byl jasně lepší a aktivnější. Na hosty snad padla únava, nebo měli pocit, že mají nahráno. Jihočeši se hodně snažili, ale dlouho měli jen územní převahu bez šancí. Postupně se přidaly i šance. David Bílek měl tři vyložené příležitosti, kdy sám před Svobodou vždy z první trefil brankáře hostí. Vidět byl i Václav Pašek, jehož střelu z otočky Svoboda jen zázrakem zastavil. Domácí se dočkali zaslouženého vyrovnání při přesilové hře čtyři na tři. Na konci kombinace byl Václav Pašek, který trefil pod horní víko branky. Jihočeši i nadále tlačili, ale další branku ve druhé časti již přidat nedokázali.

Oceláři vstoupili do třetí třetiny přeci jen lépe a ihned se snažili o vstřelení branky. To domácí na chvíli zaskočilo, ale po chvíli se opět dostali do tempa a chtěli utkání otočit na svoji stranu. Největší šanci hostí měl Jakub Ižacky, který jel sám na Gábu a ten mu v pádu vyrazil puk hokejkou. Domácí ukazovali velkou snahu o zisk prvních bodů a stále se tlačili před branku. Vynikající Svoboda pak držel Oceláře nad vodou. Jihočeši nakonec dali branku. Střelu Březiny tečoval před brankou David Ciboch a puk se sotva dokutálel za záda brankáře. Oceláři mohli vyrovnat při přesilové hře, ale Gába vše pochytal. Hosté měli poslední možnost při hře bez brankáře, ale tu využili domácí. Martin Záhora vybojoval puk a ač tísněn dovezl ho až do branky. Budějovičtí tak dokázali poprvé v sezóně vyhrát a navíc předvedli velmi sympatický výkon, který diváky bavil.

Ohlasy po zápasu
Aleš Totter, trenér HC České Budějovice: Byli jsme lepší, ale po dvou individuálních chybách jsme prohrávali 1:2. Po čtyřech porážkách a při stavu 1:2 musel tým ukázat svoji sílu a charakter. Přál bych si abychom byli o tohle silnější! Že tento zápas hráči zvládli o něčem svědčí. Po čtyřech porážkách jsem si alespoň udělal obrázek o tom, jak je kdo upřímný a jak to kdo s námi myslí. Udělal jsem si obrázek o všech lidech tady v organizaci. Je to dobrá zkušenost a jsme rádi, že jsme to otočili.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....