Banes Motor České Budějovice
05.10.2013, Pavel Mádl

JUN: CEM - CHM 4:2 - Jihočeši i podruhé za sebou dokázali vyhrát na domácím ledě!

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Domácí Jihočeši se ujali hned na začátku utkání vedení. Pak hosté dokázali srovnat. Jihočeši svého soupeře zničili ve druhé třetině, kterou vyhráli 2:0. Jihočeši porazili Piráty z Chomutova 4:2 a po zásluze mají další tři body.

Domácí vstoupili do utkání výborně a už ve 3. minutě se mohli radovat z úvodní branky, kterou zařídil Radek Prokeš - 1:0. Jenže v 7. minutě po chybě domácího obránce vyrovnal hostující David Kaše - 1:1. Hosté se nechali zbytečně vylučovat, z čehož pramenilo mnoho šancí domácích. Po první třetině se tedy šlo do kabin za stavu 1:1.

Ve druhé třetině prakticky Budějovičtí Piráty k ničemu nepustili. Skoro celou třetinu se hrálo v obranném pásmu Chomutova. Domácí stříleli několikrát na Dvořáka, ten zatím svůj tým držel. Až ve 36. minutě se domácí dostali do vedení. Václav Pašek nádhernou střelou prostřelil Dvořáka a domácí vedli - 2:1. A za půl minuty domácí přidali další branku, když se po hezké akci prosadil Luboš Rob - 3:1. Za tři minuty málem hosté dokázali snížit, když Gába rozehrál na hůl Lehnerta, ten ale odkrytou klec netrefil. Domácí tedy šli do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Na Jihočeších bylo vidět, že nikam nespěchají, a tak ve třetí třetině drželi puk na svých holích velmi dlouho a Piráty opět k ničemu nepustili. Prvního gólu ve třetí části se diváci dočkali až minutu před koncem zápasu, kdy hostující Daniel Lenhert využil přesilovou hru pět na tři a snížil na rozdíl jediné branky - 3:2. Jenže půl minuty před koncem trenér Beck odvolal Dvořáka a Jihočeši v poslední sekundě dali gól do prázdné brány a upravili skóre - 4:2.

České Budějovice tedy dokázali vyhrát podruhé za sebou na domácím ledě, když včera porazily Chemiky z Litvínova 5:3. V tomto zápase hráli stejně dobře jako včera.

Ohlasy po zápasu
Jaroslav Beck, trenér HC Chomutov: V utkání samozřejmě rozhodla velká převaha domácích, mnoho šancí a hlavně výborný brankář Gába. Pak stačilo oslabení, jedna chyba a máte po zápase.Každopádně třetí třetina už byla pro nás taková křeč. Určitě rozhodlo podcenění určitých situací a ten čas začne běžet strašně rychle a máte po zápase.

Aleš Totter, trenér HC České Budějovice: Tak já si myslím, že jsme odehráli stejný zápas jako včera. Opět jsme inkasovali zbytečnou branku. V druhé třetině bylo utkání velmi vyrovnané. My i soupeř jsme měli nějaké šance, ale branku jsme dokázali dát my. To bylo nejdůležitější. Ve třetí třetině jsme hráli také dobrý hokej, ale pak ty dva zbytečné fauly dostali soupeře ještě do hry. Myslím si, že jsme nakonec ten zápas zvládli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....