Banes Motor České Budějovice
22.11.2013, Matěj Mayer

JUN: OLO-CEM 2:3 - V Olomouci se podařilo přerušit sérii porážek

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Junioři HC České Budějovice si po čtyřech porážkách v řadě spravili chuť v Olomouci. Jihočeši se dostali do vedení ve 4. minutě a za dalších šest minut už vedli 2:0. Ve druhém dějství přidal další branku Smejkal a zajistil tak hostům na první pohled pohodlný tříbrankový náskok. Ve třetí třetině sice Olomouc dokázala snížit na rozdíl jedné branky, ale to bylo z její strany vše.

Vstup do zápasu vyšel lépe hokejistům Českých Budějovic. Po dvaceti vteřinách hry se hosté dostali do přečíslení dvou na jednoho, Záhora přihrávku svého spoluhráče ale nedokázal zpracovat. O tři minuty později se Jihočeši už radovali. V početní výhodě dostal zpoza brány kotouč na hůl Radek Prokeš, který s pukem zamíchal a poslal jej za záda domácího gólmana.

Následně měli podobnou příležitost i domácí, využít ji ale nedokázali. Hosté byli lepší a v desáté minutě přidali druhou branku. V další početní výhodě se prosadil Petr Škopek, který stanovil konečný výsledek první třetiny. Přestože na domácích byla vidět snaha, k vážnějšímu ohrožení soupeřovy klece se nedostali.

Ve druhé dvacetiminutovce předvedli Kohouti zlepšení. Hned v úvodu měl v přesilové hře příležitost Ostřanský, který zůstal sám před brankou soupeře, ale Gábu neprostřelil. Vzápětí si na brankáři Budějovic vylámal zuby i Rajnoch. Na druhé straně poté zahrozil Pašek, jemuž se podařilo protáhnout až do zakončení, bekhendový blafák mu ale nevyšel.

Olomoučtí měli možnost snížit na začátku šestadvacáté minuty, v přečíslení dvou na jednoho ale Králík nedokázal usměrnit puk mezi tři tyče. Soubojů mezi domácím útočníkem Králíkem a gólmanem Gábou se diváci dočkali i v dalších minutách a vždy jako vítěz vyšel brankář Českých Budějovic, na kterém ztroskotal po parádní samostatné akci i Škůrek. Co se nepovedlo Hanákům, podařilo se druhé straně. Necelé dvě minuty před koncem využili brejku hosté, za které v přečíslení skóroval Jiří Smejkal.

Inkasovaná třetí branka domácí sice na chvíli utlumila, ve třetí části ale opět Kohouti měli chuť se zápasem něco vymyslet, což se jim vyplatilo v osmačtyřicáté minutě. David Brančík se na pravém kruhu zbavil obránce a přízemní střelou prostřelil poprvé v utkání Gábu. Do té chvíle bezchybně chytající gólman Budějovic inkasoval vzápětí podruhé. Beták vyšachoval hráče soupeře ze hry a předložil puk Lukáši Králíkovi, který tentokrát uspěl a snížil na rozdíl jediné branky.

V posledních deseti minutách se tak Jihočeši soustředili už jen na hru v obranné třetině, do útočných akcí se pouštěli sporadicky a spíše se snažili hru kouskovat zašlápnutými puky. Dvakrát si ale hosté museli pomoct nedovoleným způsobem, což nabídlo Kohoutům možnost dokonat dílo a poslat utkání do prodloužení. Přestože v závěru zkusila Mora i hru bez brankáře, gólové radosti se již nedočkala.

Hanáci tak na svém ledě podlehli poslednímu celku tabulky Českým Budějovicím 2:3.

Ohlasy po zápasu
Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Byly to pro nás velmi důležité body, které nás mohou v budoucnu mrzet. Utkání jsme špatně začali, v první třetině jsme byli pasivní. Bohužel hrajeme zápasy jen na jednu lajnu, další dvě nejsou schopné si vytvořit tlak a dostat se do gólových šancí. Když se poté stane, že první lajna šance spálí, tak prohrajeme. Ve třetí třetině se sice kluci probrali a nějaké branky vstřelili, ale byli bohužel sami, a to nestačilo.

Ladislav Kolda (HC České Budějovice): Nejprve musím zmínit, že jsme doma s Olomoucí prohráli 0:4. Změnili jsme taktiku a snažili jsme se ji dodržovat. Do stavu 3:0 jsme hráli lépe, domácí poté snížili a dostali nás pod tlak. Začali jsme se hodně obávat, a dokonce se tam projevila i nervozita z předchozích zápasů. Body jsou pro nás velmi cenné. Brankář Gába podal famózní výkon. Šance Olomouce volaly po tom, aby skončily gólem. Pro nás ty zákroky byly povedené.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....