Banes Motor České Budějovice
09.03.2015, Pavel Kortus ml., Martin Macho

CEB - TRE 4:3 - Motor v hektickém závěru uhájil těsný náskok

Č. Budějovice - Sedm branek, šest z nich v přesilovkách. Takový měla scénář první semifinálová bitva. Ta měla nakonec šťastnější konec pro českobudějovický Motor, který se nakonec musel strachovat o vítězství, přestože vedl už o tři branky. Nakonec ale Jihočeši před takřka vyprodanou Budvar arénou vypjatý závěr zvládli a po výhře 4:3 vstoupili do semifinále lépe!

V sestavě domácích se nakonec neobjevil obránce Růžička, jenž se vrací do plného tréninku po zranění. Zápas začal s menším zpožděním kvůli technickým problémům dvojice hlavních rozhodčích. Vstup do utkání se povedl domácím. Hned ve třetí minutě dostali Jihočeši možnost zahrát si jednačtyřicet vteřin početní výhodu pět na tři, kterou také využili. Josef Straka připravil kotouč Tomáši Nouzovi, jehož dělovku se zdálo, že Horčička udrží. Nakonec ale hostujícímu brankáři kotouč souběžně s hvizdem sudího propadl za brankovou čáru, a i když se hosté hodně zlobili, Motor vedl. Na druhé straně mohl vyrovnat Havel, ale sám před Bláhou branku netrefil. V polovině první části Jihočeši hráli znovu dvojnásobnou početní výhodu, ale Vráblík s Nouzou trefovali jenom prvního obránce případně připraveného Horčičku. A když v závěru třetiny nezajistil Třebíči vyrovnání ani Holíkův šikovný průnik, odcházela Rosolova parta do kabin s jednobrankovým náskokem.

V úvodu druhé periody dostali šanci zahrát si dvojnásobnou početní výhodu i hosté a povedlo se jim jí využít. Po dlouhém zámku rozhozená domácí trojice už nestíhala a Třebíč předvedla pohlednou kombinaci, kterou po Havlově asistenci přes brankoviště zakončil do prázdné branky Matěj Pekr. Jihočeši byli z vyrovnání trošku zaskočení, domácí prapor se snažilo pozvednout nejzkušenější duo Straka-Nouza, ale druhému jmenovanému vzal šanci faulem Bilčík. Při další přesilovce ve 34. minutě už se Motor mohl radovat. Přízemní střelu Bohunického od modré tečoval nad Horčičkovo rameno šikovný Martin Heřman a Jihočeši znovu vedli. Jejich vedení mohl zvýšit Straka, ale v tísni po Nouzově parádní přihrávce na brankovišti neuspěl. Motor tak i po druhé části vedl o jednu branku.

Ve třetí třetině si takřka vyprodaná Budvar aréna přišla na své po všech stránkách. Nejprve se do přečíslení dva na jednoho dostali Přibyl s Vanišem, ale pokus druhého jmenovaného Horčička zlikvidoval. Domácí forvard ale nemusel smutnit dlouho. Ve 47. minutě ho našel zpoza branky Švihálek a Marek Vaniš zblízka nadvakrát dostal kotouč za hostujícího gólmana. Neuběhla ani minuta, přišlo další vyloučení a třetí přesilovkový gól Motoru. Heřmanova střela se odrazila mezi kruhy k Josefu Strakovi, jenž vyhnal z růžku Horčičkovy svatyně všechny pavouky.

Třebíč se však nevzdala. Během krátké chvíle byli vyloučeni Vaniš a Punčochář a ve dvojnásobné početní výhodě se Horácká Slavia přiblížila soupeři. Holík trefil před brankou brusli Davida Dolníčka, od níž se kotouč došoural za brankovou čáru. Tříbrankový náskok mohl vrátit Motoru Martin Heřman, ale jeho sólo přes celé hřiště brankou neskončilo. Necelé dvě minuty před koncem Třebíč odvolala brankáře a dostala se na dostřel. Po mele před brankou se k puku dostal nekrytý Matěj Pekr, který trefil odkrytou klec. Hostům z Vysočiny zbývala ještě minuta, v ní znovu odvolali brankáře, ale Bláha odolal všem atakům. Motor tak vstoupil do semifinále lépe, zvítězil 4:3.

Ohlasy po zápasu

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): "Série bude o disciplíně, vyloučených a přesilových hrách. Věděli jsme, že Třebíč má smrtící přesilovky, přesto jsme byli mockrát v oslabení. Na konci jsme to ale se štěstím ubránili. Jsem za to rád."

Radek Novák (SK Horácká Slavia Třebíč): "Viděli jsme bojovné utkání s parádní atmosférou a spoustou vyloučení. Oba týmy se v početních výhodách prosadily, o výsledku ale rozhodl jediný gól při hře pět na pět."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice