Banes Motor České Budějovice
30.10.2017, Denisa Józsová

CEB - KAD 6:3 - Pajič nasázel hattrick a Motor má další domácí výhru

Již devatenácté kolo WSM ligy čekalo hráče Motoru, tentokrát byla jeho soupeřem Kadaň. České Budějovice si chtěly připsat osmou domácí výhru v řadě a za tím si šly od počátku utkání. Hned po první třetině vedly o tři branky. Jihočeši byli v utkání lepším týmem a po zásluze zapsali tři body do tabulky. Hattrick si v utkání připsal Rok Pajič.

Velmi dobrý vstup do zápasu měli českobudějovičtí hokejisté, kteří ihned po minutě a půl měli možnost přesilové hry, kterou využili. Nedorost dostal ideální pas ke vzdálenější tyči Dvořákovy branky, chtěl ještě nahrát, ale jeho přihrávku vykopl hostující brankář na hůl Roka Pajiče, který střelou zápěstím vstřelil první branku utkání. Budějovice dostaly možnost ještě jedné přesilové hry. V té dostal dobře nabito Crowder, jehož střelu Dvořák vytěsnil. V probíhající početní výhodě se dostal do úniku Čermák, který nejprve vypálil, jeho střelu kadaňský brankář jen vyrazil před sebe, kdy byl opět nejrychleji domácí útočník s číslem jedenáct. Na jeho zakončení si hostující brankář smlsl. Přesto se Motor prosadil ještě v první třetině, a ne, jen jednou. Po velké chybě v obranném pásmu hostí se k puku dostal Šulek, jenž kotouč potáhl, poté ho poslal na Roka Pajiče, který procedil puk mezi rukou a tělem Dvořáka. Pak si Budějovice zahrály další přesilovkou, po zbytečném faulu Kadaně. Dostálek poslal pas na teč Timothymu Crowderovi, který přidal další branku na domácí straně.

Kadaň neměla moc střel na branku, přesto ještě v první třetině snížila stav. Rašner našel nádhernou zadovkou Jana Dufka, který trefil šibenici budějovické branky. Jihočeši ale přišli s odpovědí. Fillman nahodil puk na branku, kde ho šikovně tečoval Martin Heřman. Na konci třetiny měli ještě velkou šanci hosté, ale Kváča vytáhl skvělý zákrok. V Budvar aréně tak panovala po první třetině velmi dobrá atmosféra.

Ihned na začátku druhé třetiny došlo ke střídání brankářů na hostující straně. Krále v bráně nahradil Pavlát. Úvod druhé části se nenesl v bůhvíjakém tempu. Týmy měly na svém kontě spoustu nepřesností a první vážnější šance přišla až po sedmi minutách, ovšem hned z ní padla branka. Šulek našel před brankou Roka Pajiče, který svižnou střelou zápěstím překonal Pavláta a zapsal v dnešním utkání hattrick. Poté měl šanci Galamboš, ovšem jeho ránu Pavlát vyrazil. Kadaň si také zahrála početní výhodu a využila ji. Hlava vypálil a jeho střelu šikovně tečoval Martin Kokeš mimo dosah gólmana. Uběhla minuta a půl a hosté se radovali znovu. Jakub Chrpa napřáhl od modré. Jeho střelu tečoval někdo z domácích hráčů, ta tak zapadla přesně k tyči a Kváča se už jen mohl ohlédnout za sebe. Nedorost i Dostálek mohli vrátit Jihočechům tříbrankové vedení, ovšem ani jeden z nich nepřekonal Pavláta v bráně.

Hned v úvodu třetí třetiny měli domácí tři slušné příležitosti, ale ani Dostálek, ani Galamboš si na Pavláta v bráně nepřišel. Poslední třetina nenabídla zrovna zajímavá hokej. Přesto se Českým Budějovicím podařilo vstřelit šestou branku. Dostálek ujel s Peterem Galambošem do přečíslení dva na jednoho a druhý jmenovaný měl jednoduchou úlohu, když poslal puk do odkryté části branky. Do konce třetiny se nic zajímavého neudálo a Motor si připsal osmou domácí výhru v řadě.

Ohlasy po zápasu

Luboš Rob (trenér Motoru): "Kadaň přijela v dobré sestavě a byla nepříjemným soupeřem. Paradoxně nás ukolíbaly lehké branky, které jsme dali. Relativně snadno jsme se dostali do vedení, ale Kadaň dokázala zápas zdramatizovat. Bylo to napínavé až do konce. Výsledek 6:3 vypadá jednoznačně, ale lehké jsme to neměli.

Jiří Čelanský (trenér Kadaně): "Dopřáli jsme domácím dvě první branky, když jsme se nechali napoprvé zbytečně vyloučit a při druhé brance jsme inkasovali malinko smolně. Za nepříznivého stavu to pro nás bylo těžké, ale hráče jsem za utkání pochválil, jelikož ukázali morálku a charakter. Nakonec jsme neodehráli špatné utkání."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....