Banes Motor České Budějovice
04.11.2017, Jaroslav Pešek

CEB - VSE 8:0 - Co se stane, když do Motoru nalijete slivovici? Vyprodáno a debakl!

K dvacátému prvnímu kolu WSM ligy přijel na českobudějovický led Vsetín. Fanoušci valašského klubu označili zápas za výjezd sezóny a bylo to znát. Sektor hostí se snad poprvé v sezóně zaplnil do posledního místa. Mnoho radosti v něm však panovat nemohlo.

Motor vstoupil do zápasu i s Petrem Vampolou, pro kterého to byl od sezóny 2004/2005 vůbec první zápas v dresu budějovického klubu. Poprvé se domácím fanouškům představili i Michal Bárta, Jiří Kučný a Vít Jonák. Kromě Bárty všichni výše zmínění zanechali znatelnou stopu i v týmu Vsetína a utkání tak pro ně mělo zvláštní náboj.

Od první minuty se do útoku vrhli domácí a Vsetín měl problémy, což vyústilo v přesilovou hru pro Motor, ve které nebezpečně tečoval před bránou Rob, ale puk zamířil mimo. Následně dvakrát pálil Kutlák, ale na něj vyzrál Pavelka. Na zakončení Petra Vampoly už ale vsetínský gólman nedosáhl. Skvělý start pro mistra světa z roku 2010. Na druhé straně se Kváča v prvních minutách příliš nezapotil. Za zmínku ale stojí Březinova střela ze čtvrté minuty, která ale letěla mimo. Poté Kváču ohrozil Vávra, ale ani jeho střela neměla gólové parametry. Kváča, přestože neviděl, dokázal vyrazit. Jen o chvíli později se Budvar aréna opět radovala. Rob předložil krásnou přihrávku Galambošovi, který dlouho váhal se zakončením a Pavelka jeho střelu vykryl. Puk se ale ke slovenskému útočníkovi ve službách Motoru odrazil zpět, a ten ho ihned poslal na číhajícího Luboše Roba, který trefil odkrytou klec.

V další přesilovce domácích pálil nebezpečně Bárta, ale puk se přes padajícího obránce k Pavelkovi ani nedostal. Ve třetí nabídnuté přesilové hře projel přes celé kluziště Nedorost a zakončoval bekhendem. Na připraveného Pavelku si ale nepřišel. Do dobré pozice se dostal i Rob, ale střílel příliš zbrkle a Pavelka vyrazil. Jen pár chvil poté se do úniku dostal Dostálek, ale brankáře nepropálil. Na druhé straně opět zahrozil David Březina, jehož střela Kváčovi vypadla, ale včas zaskočila motorácká obrana.

Do druhé třetiny naskočil Motor v ještě lepší náladě, a to především díky častým vyloučením hostujícího týmu. Brzy si domácí zajistili tříbrankový náskok, když Vlastimil Dostálek v přesilové hře dorazil Fillmanovu branku za Pavelkova záda. Poté ujížděl sám na vsetínského brankáře Heřman, ale neuspěl. To Václav Nedorost byl úspěšnější, když po přihrávce od Vampoly našel skulinu u levé tyče Pavelkovy brány. Pátou si budějovičtí fanoušci zazpívali díky druhé brance Luboše Roba, u jehož branky si připsala asistenci i nová akvizice Motoru Vít Jonák. Po tomto gólu hosté sáhli ke změně brankářů a mezi tři tyče se postavil Luboš Horčička. A Luboš Rob zapsal o necelé dvě minuty hattrick. Asistoval mu Vampola, jehož bilance v tu chvíli byla už 1+2.

Ve třetí části dostali i hosté možnost hry v početní výhodě. V prvních pěti minutách si užili hned dvě přesilovky, ale ani jedna neskončila radostí žlutozelených. Poté se sám na Horčičku řítil Vampola, ale Janáček jeho úprk stihl zastavit dříve, než budějovický forvard zakončoval. Následovala z obou stran volnější pasáž zápasu, kterou rozetnul až 52. minutě Miloslav Čermák, který se prosadil po přihrávce Víta Jonáka. Hosté hrozili jen sporadicky a Petr Kváča mnoho práce neměl. Po přihrávce Roba mohl svůj druhý gól přidat Miloslav Čermák, ale Horčička stihl zasáhnout betonem. Z nulového úhlu se poté prosadil Rok Pajič, kterému hodně pomohla chyba Luboše Hročičky, který si nepohlídal levou tyčku. Ke konci zápasu ukryl Adam Hořanský svou střelu za obránce, ale na Kváču si nepřišel. Z podobné situace, za jaké uspěl pár okamžiků předtím Pajič to zkoušel i Nedorost, ale Horčička byl tentokrát pozorný. Utkání plné událostí tak skončilo poměrem 8:0 pro domácí.

Ohlasy po zápasu

Marian Jelínek (trenér Motoru): „Před pauzou jsme potřebovali vyhrát. Jsem rád, že kluci k tomu tak přistoupili. Chtěl bych dát kredit i soupeři, který hrál do konce aktivně, nezalezl do středního pásma, neřešil, jestli dostane gól a snažil se ho vstřelit. Pěkné utkání pro diváky, děkuji také fanouškům ze Vsetína, kteří neúnavně fandili a přispěli ke skvělé atmosféře. V naší hře se objevují věci, které trénujeme. Jsem rád, že se mančaft rozděluje o body, po Nedorostovi a Pajičovi dal tentokrát hattrick Rob. Vampola v první třetině na chvíli odstoupil ze hry, protože mu soupeř skřípnul koleno u mantinelu a nechtěli jsme ho zatěžovat.“

Luboš Jenáček (trenér Vsetína): „Motor hrál výborně a přejel nás. Bohužel jsme ve fázi, kdy jsme jaloví v zakončení, nemůžeme dát góly. Nevytvořili jsme si ani moc šancí. Těžko se hraje proti výbornému mužstvu, když dostaneme rychlý gól, uděláme zbytečný faul … od toho se odvíjí celá hra. Gratuluji soupeři, hrál povedený zápas. Naopak nám se nepovedl. Věřím, že po pauze budeme víc bodovat a posuneme se tabulkou nahoru.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....