Banes Motor České Budějovice
18.03.2018, Filip Kortus

KLA - CEB 2:4 - Povedené utkání a série se vrací do Budějovic!

Kladno - Jihočeši ve čtvrtém zápase odvrátili hrozbu konce sezony a zabrali na poslední chvíli. Na kladenském stadionu předvedli sympatický výkon a zaslouženě brali první výhru v sérii. Dvakrát se trefil Václav Nedorost, po jedné brance přidali Heřman a Čermák. Další zápas je v plánu v úterý od 17:30.

Do sestavy Motoru se vrátili Richard Nejezchleb a Filip Vlček, jenže druhý jmenovaný utkání nedohrál, když ve druhé třetině odkulhal do kabiny. Domácí sestavu nezměnili, znovu pouze na pár vteřin nastoupil Jaromír Jágr.

Tradice z minulých utkání, že úvodní minuta přinese něco velkého, se přenesla i do čtvrtého utkání. Kontroverzní moment přišel po půl minutě, kdy Filip Novák trefil nejspíše ramenem domácího Redlicha a sudí vyloučil budějovického beka na pět plus do konce utkání. Kladenští dlouho přesilovku nevyužili, nejblíže byl Jakub Strnad, ale Petr Kváča rychlým zákrokem zmařil jeho pokus. Rytíři se dokázali prosadit až v deváté minutě. Daniel Kružík se vydal mezi obránce, rychle vystřelil a trefil přesně – 1:0. Motor si v první třetině moc šancí nepřipravil, i proto šel do kabiny za negativního stavu.

Druhá třetina patřila Jihočechům. Ti zvýšili intenzitu střelby, častěji chodili do předbrankového prostoru a konečně i využili přesilovou hru. Početní výhoda se podařila proměnit Václavu Nedorostovi, když šikovně tečoval pokus Zdeňka Čápa – 1:1. Vedení si Rytíři vzali zpět po půl hodině hry. Od modré vypálil Štindl a na úrovni břevna tečoval jeho pokus Jakub Strnad - 2:1. Od té doby se ve druhé třetině začali prosazovat jen hráči ve žlutých dresech. Nejprve srovnal Miloslav Čermák. Přečíslení dva na jednoho řešil střelou. První pokus Cikánek chytil, na dorážku stejného hráče už byl krátký – 2:2. Ještě do konce třetiny otočili Budějovičtí vývoj zápasu. Martin Heřman prokázal, jak zkušeným hráčem je a chytrou střelou mezi betony poslal svůj tým do vedení – 2:3.

S vedením v zádech vstupoval Motor do třetí třetiny a na jeho výkonu to bylo znát. Jihočeši s přehledem hlídali náskok, byli lepší a vedení dokázali navýšit. Ve středním pásmu nabral rychlost Václav Nedorost, prosvištěl před Cikánka a nádhernou střelou do horního růžku rozjásal hostující fanoušky – 2:4. Zbytek utkání už si Motor pohlídal a mohl jít poprvé v semifinále slavit. Zaslouženě snížil stav série na 1:3.




Ohlasy po zápasu
Miloslav Hořava (Kladno):„Budějovice byly lepší a vyhrály zaslouženě. Naši kluci dřeli, ale neuspěli. Tak to v hokeji bývá. Hrál se výborný zápas, takhle má vypadat play off. Mrzí mě jenom zbytečná zranění hráčů, a to na obou stranách. Hokej to byl ale jinak skutečně skvělý před parádní kulisou.“

Luboš Rob st. (Motor): „Mužstvo si od začátku uvědomovalo, že je pod tlakem. Hrálo zodpovědně a povedlo se mu zápas otočit. Byl to opět vyrovnaný zápas. Tahle série si nezasloužila, aby skončila 4:0. Chtěl bych poděkovat našim skvělým fanouškům.“
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....