Banes Motor České Budějovice
24.11.2018, Filip Kortus

LTM - CEB 1:2p - Z Litoměřic veze Motor výhru za dva body

V 27. kole Chance ligy dokázal Motor oplatit porážku Litoměřicím z prvního vzájemného měření sil a v Kalich aréně vybojoval dva body. Utkání dospělo po brankách domácího Kadlece a hostujícího Doležala až do prodloužení, ve kterém dokázal rozhodnout Kanaďan Fillman. Už v pondělí čeká Motor další kolo, když doma bude hostit Frýdek-Místek.

Úvodní buly získali hráči Českých Budějovic a pustili se hned do útočení. Domácí hráči důrazně ubránili všechny prvotní střely Motoru. Důrazná hra se projevila i ve strkanicích, a tak se začaly otevírat vrátka obou trestných lavic, kde se vystřídalo několik hráčů obou celků. Vážnější akci a velkou šanci na skórování si zapsali litoměřičtí hráči po střele Matěje Zadražila, nicméně dorážky si hostující brankář pohlídal. Oba týmy měly několik šancí na vstřelení branky, avšak ruce nad hlavu mohly zvedat kališníci. Ve skrumáži před brankou Motoru se totiž výborně zorientoval Martin Kadlec, ten si našel čas aby se pořádně srovnal, přesně zamířil a střelou do horního růžku otevřel skóre utkání.

Druhá třetina sice znamenala pro kališníky hru v oslabení, ale právě ti měli více šancí na skórování. Motor byl však v koncovce přesnější a přesilovou hru po střele Zdeňka Doležala k pravé tyči domácí svatyně vyrovnal v úvodu druhé třetiny na 1:1. Hráči Budějovic následně zahráli dlouhou přesilovku. Ta se na několik sekund dokonce pro Motor zvýhodnila, když hráli Litoměřičtí v šesti. Litoměřice naštěstí ubránily oslabení úspěšně. Stadion se tak pustil s chutí do útočení a měl několik dobrých pokusů ke skórování. Hostující obrana se Strmeněm v brance však náporu odolala, avšak za cenu vyloučení hráče z jejich řad. Kališníci pokračovali ve střeleckých pokusech, avšak nedokázali žádnou z šancí proměnit a protlačit puk až do brány. Střelecké štěstí jakoby se z hokejek domácích hráčů vytratilo. V závěru druhé třetiny začal rozjíždět útočný kolotoč také Motor a Litoměřičtí museli přepnout na vyšší rychlostní stupeň, aby se podařilo tempo srovnat.

Po vhození buly ve třetí třetině se hra stěhovala před Michajlova. Ten na několik desítek sekund musel chytat bez své hokejky, ta totiž zůstala po jednom souboji za brankou. I tak dokázal bezpečně pochytat všechny střely z hokejek hráčů Budějovic. V průběhu třetí dvacetiminutovky se útočné akce přelévaly z jedné strany na druhou. Oba týmy výborně bránily. Úspěšnou obrannou činnost potvrdily oba celky i ve svých oslabení a skóre zůstalo beze změn. Velká šance pro domácí celek přišla čtyři minuty před koncem třetí třetiny po faulech ze strany hostujícího celku. Stadion si tak mohl zahrát dlouhou přesilovou hru 5 na 3. Velká příležitost zůstala bohužel nevyužita a přišlo na řadu prodloužení.

O tom, kdo získá z tohoto utkání 27. kola Chance Ligy druhý bod rozhodlo prodloužení. To trvalo pouhou minutu a jednu sekundu. Po akci hostujícího celku tečoval puk do klece Michajlova budějovický Mitchell Fillman a rozhodl tak celý zápas.

Ohlasy po zápasu

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Myslím, že z naší strany to byl v této sestavě výborný výkon, za který musím klukům poděkovat. Myslím, že ve třetí třetině už Budějovice neměly takový tlak jako v předchozích třetinách a my jsme se stali aktivnějším mužstvem. Každý vybojovaný bod proti takto silnému mužstvu je cenný a my si ho vážíme.

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): Myslím, že jsme odehráli výborný zápas, který měl skvělou atmosféru. Samozřejmě se mi toto utkání hodnotí mnohem lépe než naše poslední utkání s Třebíčí. Jsem moc rád, že se mužstvo dokázalo během jednoho dne zkonsolidovat a podat dobrý výkon podpořený skvělým Honzou Strmeněm v brance. Všichni kluci, kteří do tohoto utkání nastoupili, ho odpracovali na maximum přesně podle mých představ. Tři body by byly skvělé, ale samozřejmě jsme spokojeni i se dvěma a kluci zaslouží velkou pochvalu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....