Banes Motor České Budějovice
21.10.2019, Denisa Józsová

TRE - CEB 1:5 - Skvělý start vystřelil Motoru tři body a šestou výhru v řadě

Motor jel do Třebíče a v zádech měl pět vítězství v řadě. To Horácké Slavii se v poslední době nedaří a měla na svém kontě jen tři porážky za sebou. České Budějovice potvrdily roli favorita a zvítězily i na ledě velmi neoblíbeného soupeře. Základ ke třem bodů podaly už po dvaceti sedmi vteřinách, kdy vedly o dva góly. Tento náskok se postupně navyšoval a Jihočeši berou tři body po výhře 1:5. Další zápas je čeká na doma ve středu proti Kadani.

Takový start do zápasu asi nečekal vůbec nikdo. Motor se totiž dostal do vedení už po sedmnácti vteřinách. Po střele Suchánka se strhla bitva o puk za brankou Svobody. Kotouč se nakonec odrazil k tyči, kde ho za čáru zasunul Miroslav Holec - 0:1. Neuběhlo ani deset sekund a už to bylo o dvě branky. Zdeněk Doležal sice jen nahazoval do útočného pásma. Puk však předvedl nestandardní odskok, odrazil se na hokejku Martina Nováka, jenž měl jednoduchou pozici při vstřelení gólu do prázdné sítě – 0:2. Třebíč poté zatlačila a měla několik šancí na snížení stavu. Za zmínku stojí hlavně přečíslení, které zakončoval Bittner, ovšem Klouček předvedl fantastický přesun a střelu vytěsnil mimo tři tyče. Poté se toho nic moc nedělo a hrál se vcelku vyrovnaný zápas. O něco více ze hry asi měla Slavia, jenže ta znovu inkasovala. Roman Přikryl získal puk na útočné modré, načež se dostal do samostatného úniku. Ten zakončil parádní střelou na zadní tyč – 0:3. Do kabin tak šli rozhodně spokojenější hosté.

Do druhé periody vstoupila Třebíč s výměnou brankářů a do svatyně se postavil Pavel Jekel. České Budějovice měly ve druhé třetině tlak, ovšem dlouhou to nedokázaly vyjádřit brankově. To se ale nakonec podařilo, a to v polovině utkání. Niklas Pavel našel přesným křižným pasem Lukáše Endála, který má v posledních zápasech formu, což potvrdil tentokrát – 0:4. Podobná situace nastala i později. Radek Prokeš našel pasem skrze šíři hřiště Václava Karabáčka, který se z dobré pozice nemýlil – 0:5. Horácké Slavii se ale přece jen povedlo ještě půl minuty před koncem třetiny snížit. Petr Kratochvíl si najel do útočného pásma a parádní ranou vymetl pavouky ve vzdálenější šibenici. Po druhé části vedli Jihočeši už 5:1.

Motor vstoupil i do třetí čísti aktivně, ale tentokrát z toho branku nevytěžil. Slavia poté navíc mohla snížit, když hrála početní výhodu. V té měly ale mnohem větší šanci paradoxně České Budějovice. Jakub Babka dostal přihrávku za obránce, ale bekhendovým zakončením na Jekela nevyzrál. Třetí část byla asi nejméně atraktivní pro oko diváka, ale Jihočechům to vůbec nemuselo vadit. Z Třebíče totiž vezou plný počet bodů a pokračují ve vítězné sérii.

Ohlasy po zápasu

Martin Sobotka – SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme do zápasu šli s tím, že potřebujeme co nejdéle udržet čisté konto a soupeře potrápíme. Bohužel ty dva odrazy nám ale vůbec nepomohly a najednou byl stav 0:2. Pak jsme měli tři, čtyři gólové šance, mohlo to být klidně 2:2 a mohlo se hrát od nuly. Jenže my jsme ty góly nedali a soupeř pak už byl lepší a v závěru první třetiny jsme po námazu dostali na 3:0, což nás asi definitivně položilo. Do poslední třetiny jsme nastoupili s tím, že je to příprava na další utkání. Chtěli jsme ji uhrát bez inkasované branky na 0:0, což se podařilo.

Václav Prospal – ČEZ Motor České Budějovice: Za ty roky víme, že se nám tady v Třebíči nehraje lehce. Měli jsme velmi šťastný start do zápasu, pomohly nám dva odrazy puku, po kterých jsme šli do vedení 2:0. Paradoxně nás to uspalo a Třebíč začala hrát. My jsme jí dali dost prostoru, ale v této fázi zápasu nás podržel brankář Klouček. Vychytal tam pár šancí a od té doby jsme byli lepší tým a po chybě v rozehrávce domácích jsme dali gól na 3:0. Ve druhé třetině jsme pak předváděli hokej, který bychom chtěli hrát. Ve třetí třetině jsme pak už pohlídali výsledek, ale kdykoli měl soupeř nějakou šanci, podržel nás brankař Klouček a tři body odsud jsou pro nás velmi dobré.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice