Banes Motor České Budějovice
24.10.2019, Adam Pavlíček

DOR: CEB - MHK 2:5 - Dorostenci byli na lídra tabulky krátcí

Dorostenci na druhé ledové ploše v Budvar aréně vyzvali královéhradecký Mountfield, momentálního lídra skupiny Střed. Motor se po trefách Petra Lukeše a Aloise Dubského na svého soupeře dvakrát gólově dotáhl, napotřetí už se ale Východočechům podařilo odskočit a nakonec zvítězit relativně kldiným tříbrankovým rozdílem.

Tento zápas budějovickému dorostu zrovna nevyšel. Východočeši se totiž dostali po necelých devíti minutách do vedení, když Matěj Beneš našel přihrávkou Matěje Giesla, jenž překonal Lidáka v brance - 0:1. Budějovicím se ale podařilo před koncem první periody srovnat. Hail našel od modré Petra Lukeše, který zapsal třetí branku v sezóně - 1:1. Jenže Mountfield si vzal o čtyřicet sekund později své vedení zpět, když se druhým gólem v utkání prezentoval Matěj Giesl - 1:2. Hosté tak vedli po první třetině o jednu branku.

Každopádně Motor se nevzdával a ještě jednou v tomto zápase srovnal stav zápasu. Po přihrávce Marhouna se poprvé v tomto roční extraligy dorostu trefil Alois Dubský - 2:2. Jenže od domácích hráčů to bylo směrem ke střeleckému kontu vše, od té doby se prosazoval už jen Hradec Králové. O vítěznou branku se postaral Lukáše Pajer po přihrávce Novotného - 2:3. Mountfield do konce třetiny ještě své vedení navýšil, když se trefil Matěj Novotný - 2:4.

V poslední periodě se toto už moc nestalo. K vidění byly dvě početní výhodě, po jedné na obou stranách, avšak ani jedna z nich nebyla využita. Přesto nakonec branka padla a znovu ji dali hostující hráči.Gólový účet zápasu uzavřel Michal Beneš po přihrávce Novotného - 2:5.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....