Banes Motor České Budějovice
26.10.2019, Jiří Michal

DOR: SLA - CEB 4:2 - Dorostenci v Edenu na body nedosáhli

Českobudějovičtí hokejisté se dnes vydali na odpolední zápas do hlavního města, kde je čekal souboj s pátým týmem tabulky - Slavií. Svěřence Romana Fouska však zastihl horší vstup do utkání a poté již nedokázali nepříznivý stav zlomit.

Na podobný úvod budou sešívaní dorostenci dlouho vzpomínat. Slavia vlétla do utkání jako uragán a hned v prvním střídaní se červenobílí hokejisté dokázali prosadit. Po Vlasákově předložení puku se trefil v čase 0:24 přesně Šimon Slavíček a poslal domácí do vedení, které se však vzápětí dokonce zvýšilo!

Začátek jako z říše snů prožívali mladí slávisté, jelikož o minutu později v předbrankovém prostoru dobře zapracoval Mikuláš Skoupý, který dokázal propasírovat kotouč až za Lidákova záda. Po necelých devadesáti vteřinách hry slávisté vedli o dvě branky.

Slávisté se snažili nadále zaměstnávat obranu Motoru, přibrzdili je však dvě vyloučení, které vrátili do hry dosud opařené České Budějovice. Hosté se snažili, ale v zakončení kolikrát postrádali větší důraz. Nakonec se ale přeci jen dokázali prosadit. V samotném závěru první třetiny napřáhl od modré čáry Adam Dvořák. Brankář Pittr toho příliš mnoho neviděl a puk se zastavil až v brance za jeho zády – 2:1.

Ve druhé periodě viděli diváci v Edenu jen jednu branku. V polovině zápasu se znovu přihlásila o slovo dvojice Slavíček – Vlasák. Po přihrávce druhého jmenovaného to byl podruhé v zápase Šimon Slavíček, který dokázal rozvlnit síť a poslal Slavii do dvoubrankového trháku.

I Motor měl své šance, přečíslení dva na jednoho ale nedokázali úspěšně vyřešit Lukeš s Marhounem. Stejně tak Dubského dorážka v brance neskončila, nýbrž pouze na Pittrových betonech. Do závěrečné dvacetiminutovky tedy Pražané nastupovali s dvoubrankovým náskokem. O ten přišli i přes velký tlak Motoru až v sedmapadesáté minutě. Puk do branky dotlačil téměř i s brankářem Pittrem Filip Petrásek.

Poslední slovo si ale vzala Slavia. V závěrečné power-play hostů kotouč do prázdné branky dotlačil Vojtěch Malínek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....