Banes Motor České Budějovice
16.11.2019, Jiří Michal

DOR: HBR - CEB 4:1 - Dorostenci prohráli důležité utkání s Brodem

K velmi důležitému zápasu vyrazili svěřenci Romana Fouska a Milana Dančišina do nedalekého Havlíčkova Brodu. Do přímého souboje o šestou pozici vstoupili lépe domácí, kteří již před polovinou utkání vedli 4:0. Jedinou branku Motoru vstřelil David Kašpar.

Přímý souboj o play off začal velice opatrně. Obě mužstva dbala na dobře zabezpečenou obranu. To se změnilo při první přesilovce domácího týmu. Filip Dymák využil aktivního napadání bránící čtveřice, z rohu hřiště si sjel před bránu a prostřelil přesouvajícího se Erika Šebu. Jen o minutu později využili Bruslaři další početní převahu. Od modré čáry vystřelil Martin Zych. Vyražený kotouč se podařilo za brankovou čáru dostrkat Filipu Dymákovi. Hra se následně otevřela. Šance stíhala šanci, hru však opanovali maskovaní muži obou týmů. Havlíčkobrodští mladíci v závěru třetiny ubránili oslabení, čímž položili základní kámen pro vítězství.

Bruslaři měli snový vstup do druhé periody. Nejdříve se s velkou dávkou štěstí prosadil Vladislav Juřica. Od mantinelu naslepo plácl do kotouče, který se odrazil od bruslí jednoho z bránících hráčů přímo do brány. O necelou minutu později zvyšovali domácí na rozdíl čtyř gólů. Matěj Kravec nahrál rozjetému Tadeáši Holendovi, který střelou k bližší tyči vyhnal Erika Šebu ze hřiště. I druhá třetina nabídla velké šance na obou stranách a i nyní se svými zákroky předvedli Filip Tuček a střídající Martin Lidák. Do závěrečné části hry si tak Bruslaři odnášeli luxusní čtyřbrankový náskok.

Motor nutně potřeboval vstřelit gól. Jeho šance se však rozbíjely o výborně chytajícího gólmana domácího celku. Nejdříve maskou vyrazil střelu Aloise Dubského, následně si porazil i dorážkou. I bez vypadnuvší hokejky si poradil se smrští střel hostujícího celku. Ani havlíčkobrodští hokejisté nezůstávali pozadu. Kombinaci Davida a Tomáše Krejčího zastavoval zákrokem Martin Lidák. Samostatný únik neproměnil Vladislav Juřica. České Budějovice nakonec přece jen jednu branku vstřelily. David Kašpar tečoval střelu Matyáše Fouska za Tučkova záda. Další gól však již nepadl, a Bruslaři tak udělali důležitý krok vstříc play off.

Ohlasy po zápasu

Roman Fousek (HC Motor České Budějovice): Klukům nemůžeme nic vytknout, že by něco vypustili. První dva góly byly z přesilovky soupeře. Potom jsme srovnali hru, ale nebylo to šťastné utkání. Neměli jsme klid na hokejkách, když nám odskakovaly puky. Kluci celý zápas odpracovali, ovšem nebylo tam štěstí, prostě nic. Havlíčkův Brod vyhrál zaslouženě. Hrál šikovně a především měl lepší pohyb. My jsme utkání za rozhodnutého stavu nevzdali. Poslední třetinu jsme vyhráli 1:0, ale nic nám tam nespadlo. Před námi jsou poslední dvě kola, ve kterých máme Jihlavu a Mladou Boleslav. Na soupeře se připravíme.

Tomáš Hart (asistent trenéra, BK Havlíčkův Brod): Dneska jsme vyhráli srdíčkem i hlavou. Dvě třetiny jsme odehráli parádní hokej. Budějovice jsme k ničemu nepustili. Ve třetí třetině byla nějaká vyloučení, trošku se to rozhádalo a dostali jsme nešťastný gól. Tři body ale bereme my. Jsme za ně rádi. Kluky musím pochválit, protože dnes hráli fakt parádně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....