Banes Motor České Budějovice
18.01.2020, Denisa Józsová

VSE - CEB 0:3 - Budějovice podruhé vynulovaly Vsetín a berou výhru!

Jihočeši prohráli sice poslední zápas, když doma nestačili na pražskou Slavii, přesto nadále s obrovským náskokem vedou tabulku Chance ligy. Motor čekal další zápas Na Lapači, kde ukázal, že se mu na Vsetín letos celkem daří. Svému soupeři totiž nedovolil ani jednu branku, zatímco sám dal tři. Proto si připsali Jihočeši do tabulky další tři body a mohou rozjet novou vítěznou šňůru. Motor v letošní sezóně opravdu prokazuje skvělé výkony.

Dlouho se hrálo vcelku vyrovnaně, možná měl Vsetín menší převahu. Dlouho ale k vidění nebyla žádná vážnější šance, kterou si nakonec připsali právě Valaši. Slováček vyslal nahození od modré, ke kterému se na hranici brankovišti dostal Dostálek, ale Klouček stihl sklapnout své betony včas. I další dobrou příležitost měli domácí hokejisté. Jiří Drtina vyslal vcelku nenápadnou střelu, kterou sice překonal budějovického gólmana, ale tomu pomohla tyčka. Tak se v úplném závěru periody trefil Motor, a to čtyři sekundy před jejím koncem, navíc v přesilové hře. Jan Kloz vypálil kousek od modré čáry a jeho střelu tečoval Jiří Šimánek přesně mezi betony – 0:1. Gába neměl na reakci absolutně žádný čas. Po první části byli rozhodně spokojenější Jihočeši, kteří vedli o jednu branku.

Ze začátku druhé periody bylo k vidění několik vyloučení, avšak ani jedno z nich neskončilo gólem. Následovalo po jedné větší šanci na obou stranách. Tu první měl Miroslav Holec, avšak domácí gólman předvedl zákrok lapačkou. Tu druhou měl Jeřábek, avšak Klouček naopak zasáhl betonem. O chvilku později se však diváci branky dočkali, bohužel pro ty domácí do jejich sítě. Vít Christov táhl přečíslení dva na jednoho. To vzal na sebe a nachytal Gábu střelou na bližší tyč – 0:2. Za další čtyři minuty už to bylo o tři branky, Motor se znovu trefil, a to vteřinu po početní výhodě. Martin Novák našel krásným pasem skrze šíři útočného pásma Lukáše Endála, proti jehož ráně z první se Gába nestihl přesunout – 0:3. Další gólová radost k vidění nebyla, a tak Jihočeši vedli po dvou částech zápasu už o tři branky.

Poslední třetina byla asi nejméně záživná, Vsetín se sice snažil, ale vyloženou šanci si nemohl připsat. Tu měl naopak Doležal po pasu Michnáče, ale domácí brankář se stihl fantasticky přesunout k druhé tyči a chytit puk do lapačky. Jihočeši naopak hráli celkem v klidu a nikam se zbytečně nehnali. I proto to byli právě Valaši, kteří měli šanci na snížení stavu. Střelu Rehuše hostující brankář ve výstroji neudržel a o dorážku se postaral Jeřábek, ale Klouček tuto situaci ustál. Ke konci zápasu byl ještě vcelku překvapivě vyloučen Jan Kloz za vysokou hůl, přestože vsetínského hráče trefil jeho spoluhráč z řady domácích hokejistů. Do konce utkání se Vsetínu už skórovat nepodařilo, a tak si Budějovice připsaly vítězství 3:0 a zapsaly další tři body do tabulky.

Ohlasy po zápasu

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): My jsme samozřejmě zklamaní. Chtěli jsme poprvé v sezoně připravit Motor o body, to se nám nepovedlo. Myslím si, že první třetina byla z naší strany slušná, bohužel jsme dostali v oslabení gól čtyři vteřiny před koncem. Poté jsme dostali druhý gól ve druhé třetině, Motor hrál velmi dobře, zkušeně. My jsme byli chvilku takoví zkoprnělí, nedařilo se nám, odskakovaly nám puky, vůbec jsme si nepomohli v přesilovkách. Motor dnes zaslouženě vyhrál.

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): Samozřejmě mě se utkání bude hodnotit velmi dobře. V návaznosti na náš poslední zápas proti Slavii, který se nám příliš nepovedl, jsme chtěli předvést lepší výkon. To se nám povedlo. Myslím si, že jsme tady předvedli výborný výkon podpořený skvělým gólmanem proti velmi dobrému týmu. Určitě jsme rádi za tři body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....