Banes Motor České Budějovice
04.01.2020, Adam Pavlíček

DOR: CEB - TAB 3:1 - Derby pro Motor. Dorostenci přehráli táborského soka

Českobudějovičtí dorostenci se v Budvar aréně střetli s Táborem. Od začátku si v zápase několikrát vytvořili solidní pasáže, dostali se do vedení, které již nepustili, a nakonec se mohli radovat z výhry v derby a hlavně tří důležitých bodů do tabulky. Na všech třech brankách Motoru se podílel David Kašpar, jenž ke své trefě přidal i dvě asistence.

Táborští hokejisté si situaci komplikovali hned v samém začátku zápasu. Byli několikrát vyloučeni, a dokonce čelili přesilové hře soupeře v poměru pět na tři. Ta ještě zůstala nevyužita, těsně po ní se ale poprvé z dorážky trefil Jakub Kalčík, který rozradostnil sebe, spoluhráče i domácí fanoušky. Hosté se snažili o odpověď, ke které se jim však nedařilo najít cestu. Pokud byl počet hráčů na ledě vyrovnaný, převahu měl většinou Motor. Ten dosáhl i druhého zásahu, který byl však po konzultaci rozhodčích odvolán z důvodu kopnutí kotouče za brankovou čáru. Ke konci periody mohl vyrovnat Eremiáš, jenž pláchl domácí defenzivě, avšak z domácího pohledu situaci zachránil parádním zákrokem Martin Lidák.

V úvodních sekundách prostředního dějství dvakrát pálil Matyáš Fousek. Oba jeho pokusy nebyly vůbec špatné, avšak skončily na výstroji Jakuba Korytara. První branku táborského týmu mohl zapsat Martin Kundrát po samostatné akci, ani on ale v zakončení nebyl úspěšný. Pak se v pásmu usadil Motor a vytvořil si solidní tlak. Záhy poté po pravém křídle ujel David Kašpar, který poslal kotouč přesně mezi ruku a tělo brankáře a vsítil druhou branku svého týmu.

I další dějství začínal Motor s výhodou přesilové hry v zádech. Vytvořil si solidní tlak, jako ostatně ještě mnohokrát v této třetině, ten nicméně zůstal bez přetavení v branku. Zajímavou akcí se prezentoval domácí Filip Petrásek, který se vytočil zpoza branky a zkusil štěstí pokusem do horních pater branky, ovšem Korytar v hostující svatyni byl úspěšnější. Českobudějovičtí hráči pak zápas víceméně kontrolovali, kotouč měli ve své moci a drželi hostujícího gólmana v permanenci. Dokonce přidali i třetí branku, když se z dorážky trefil Marcel Kříž. Na to reagovali Táborští rychlou odpovědí. První, a nakonec jedinou, hostující trefu přidal také z předbrankového prostoru Miroslav Šimák. I přes závěrečný nápor domácí výhru uhájili a mohli se radovat ze tří bodů do tabulky.

Ohlasy po zápasu

Roman Fousek (České Budějovice): Sice jsme nehráli moc pohledný hokej, ale jsme moc rádi za tři body. Ještě se v naší hře neobjevovaly všechny věci z tréninku, které bychom chtěli. Kluci to odbojovali a odmakali. Teď se musíme připravit na další dvě domácí utkání. Jak jsem říkal posledně, všechny zápasy jsou důležité, ale u těch domácích to platí dvojnásob. Chceme se připravit na příští týden, kdy nás čekají dva pražští soupeři. Chceme se připravit, koncentrovat a uhrát co nejvyšší počet bodů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....