Banes Motor České Budějovice
01.12.2020, Marek Baloun

PCE–CEB 3:2p - Vyrovnaný zápas skončil dělbou bodů, v prodloužení Motor padl

PARDUBICE/ČESKÉ BUDĚJOVICE — K dalšímu souboji týmů na spodku tabulky zamířili Jihočeši poprvé od poslední baráže i do Pardubic. Ačkoliv domácí vyhráli první půlku zápasu, Motor během prvních čtyř minut té druhé skóre dotáhl a o vítězi tak rozhodlo až vabankové prodloužení a šťastná rána Matěje Blümela.

Hned na začátku utkání Jihočeši spálili obrovskou šanci. Adam Raška se s Lukášem Bednářem dostali po Nakládalově chybě do přečíslení, přihrávka druhého jmenovaného však šla Raškovi na brusle. Akce však vyvolala takový závar před pardubickou brankou, až brankový rozhodčí doporučil hlavním konzultaci s videem. Ten však nic neviděl a skóre tak otevřeli až domácí. Juraj Mikuš využil závaru před Markem Čiliakem, vystřelil, a puk se cestou ještě otřel o tělo Matěje Pauloviče - 1:0. Motor si příliš šancí nevytvořil, pouze Raška trefil tyč. Za to Dynamo se prosadilo podruhé. Třináct vteřin před koncem třetiny si v přesilové hře Adam Raška nepohlídal u mantinelu záda a namazal puk přímo na hokejku Anthonyho Camary. Ten se dostal do přečíslení dva na jednoho a situaci vyřešil střelou nad gólmanovo levé rameno – 2:0.

Budějovičtí čekali na branku až do poloviny utkání. Pardubice byly dlouho dominantnějším týmem, ani přes některé chyby hostí se však neprosadili. Na druhé straně ale Martin Novák dostal od soupeřovo obrany příliš prostoru, našel Pavla Pýchu a kapitán Motoru překonal gólmana Daniela Vladaře střelou k tyči – 2:1. O čtyři minuty později letěly ruce budějovické střídačky do vzduchu podruhé. K Davidu Gilbertovi se odrazila Michnáčova střela do břevna a kanadský útočník potvrdil svou návratovou formu a z první poslal puk do odkryté části branky Vladaře, který puk přehlédl – 2:2. Zbylé minely obou stran už zůstaly bez potrestání a za rovného skóre se tak šlo do poslední třetiny.

Jenomže ta branku neviděla. Na obou stranách sice bylo střel a šancí hodně, Čiliak s Vladařem však byli všude a podrželi své týmy do prodloužení. V tom měly oba týmy po jedné tutovce, o vítězi ale rozhodl až brejk Pardubic. Marek Čiliak se při couvání dostal prakticky až pod břevno a nedostatek manévrovacího prostoru využil střelou nad rameno z hodně krátké vzdálenosti Matěj Blümel.

Ohlasy po zápasu

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Dnešní utkání je celkem těžké hodnotit. Jsme samozřejmě rádi za dva body, ale ten výkon dneska nebyl optimální, řekl bych že asi zatím nejhorší za tu dobu co jsme tady. Budějovičtí měli lepší pohyb, více si věřili na kotouči a myslím, že jsme měli štěstí. Velice dobrý výkon podal Dan Vladař. Určitě se ale musíme do příště zlepšit, protože s tímhle výkonem bychom příště jen těžko bodovali."

Václav Prospal (Madeta Motor České Budějovice): „Zasloužený bod po šedesáti minutách. Pro nás to byl pátý zápas, který došel do prodloužení a ještě jsme nevyhráli ani jeden. Na druhou stranu musím kluky pochválit. Zápas nezabalili, bojovali a dokázali vyrovnat. V určitých momentech jsme byli lepší, jsem akorát smutný, že jsme nedokázali dát ten vítězný gól."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice