Banes Motor České Budějovice
13.09.2020, Michal Špírek

LNZ - CEB 4:2 - Linec vrátil Motoru porážku, finiš ve třetí třetině nestačil

Českobudějovickým nevyšel zápas v Linci podle představ. Domácí se dostali po druhé třetině do vedení 4:0. Poslední dějství sice patřilo Motoru, ale nepříznivý stav už nezvrátil. Branky hostů vstřelili Raška a Přikryl.

Jihočeši oproti poslednímu utkání opět protočili sestavu, kdy se do ni začlenili obránce Slováček a útočníci Raška, Michnáč a Indrák. První šanci měli na svých hokejkách domácí, ale Lebler bránu, kterou hájil Jiří Patera, minul. Následně byli s dvouminutovým rozestupem vyloučeni Doležal a Jonák. První oslabení ještě Motor ubránil, ale při druhém kapituloval. Linec předvedl parádní kombinaci trojice hráčů a Stefan Gaffal měl se zasunutím kotouče do prázdné brány v čase 7:21 jen minimum námahy - 1:0. Jihočeši se postupně dostali do hry, Linec zatlačili, ale Gračnar v bráně žádnou větší šanci soupeře řešit nemusel, střely Budějovických si pohlídal, úspěch neměl ani Jonák v 19. minutě.

Ve druhé třetině se nejprve dostal do šance agilní Raška, bekhendovým zakončením neuspěl. Linec kontroval ve 28. minutě. Gaffal předal puk Leblerovi a Patera se musel vytasit s parádním zákrokem. Následně Motor čelil dvěma oslabením za sebou. Při druhém se provinili proti pravidlům i domácí a při hře čtyři na čtyři padla druhá branka zápasu. Nejprve motoráci orazítkovali Voženílkem tyč a protiútok vyřešil Linec zkušeně. Andreas Kristler to vzal v situaci dvou na jednoho na sebe a střelou z kruhu propálil Pateru - 2:0. To ale nebylo vše, opařený Motor do konce třetiny inkasoval ještě dvakrát. V čase 38:16 si po vyhraném buly našel před Paterou nikým nehlídaný kotouč Beaudoin a zvedl ho mimo dosah brankáře - 3:0. A čtvrtá trefa domácího celku přišla jedenáct vteřin před sirénou. Hytönen si vyměnil kotouč s Umicevicem a únik zakončil do prázdné brány - 4:0. Rakušané udělili Motoru lekci z produktivity, z jinak vyrovnaného průběhu zápasu tak rázem vedli jasným rozdílem.

Motor se vrhl do třetí třetiny po hlavě s jasným cílem pohnout nepříznivým skóre na svou stranu. Suchánkovo vyloučení z úvodu třetiny mu sice ke tlaku nijak nepomohlo, ale paradoxně v něm měli hosté blízko první brance. Holec ujel soupeřům, jenomže v nájezdu proti Gračnarovi neuspěl. Další velkou šanci Motoru měl ve 46. minutě Christov po spolupráci s Beránkem a Slováčkem, slovinský gólman ve službách Lince opět odolal. V 50. minutě se hosté dostali k přesilovce a konečně se zadařilo. Pýchovo nahození šikovně tečoval Adam Raška. Stejný hráč se dostal k nebezpečnému zakončení i v 52. minutě, tentokrát si na brankáře nepřišel. Linec se v poslední třetině spíše bránil, v 55. minutě ale Pateru pořádně prověřil nájezdem Kozeka. Budějovický gólman si své tyče pohlídal. Poslední slovo měli v čase 58:32 Budějovičtí. Slováčkovu odraženou střelu si při power play našel Roman Přikryl a dopravil kotouč na místo určení - 4:2. Motor po zásluze alespoň korigoval porážku, ale manko z druhé třetiny už dohnat nemohl.

Ohlasy po zápasu
Aleš Totter (asistent trenéra Madeta Motor): "S porážkou v závěrečném přípravném zápase samozřejmě spokojeni nejsme. Ale bruslařsky, což je pro nás důležité, jsme se v průběhu celého týdne zlepšovali. V Linci jsme po většinu zápasu byli lepším týmem. Sráží nás ale nedisciplinovanost, neproměňování šancí, nedůslednost v detailech. Pokud toto zlepšíme, věřím, že vstoupíme do extraligy pravou nohou. Vstup do soutěže pro nás bude důležitý, těšíme se na čtvrtek, až to všechno začne."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....