Banes Motor České Budějovice
28.02.2004, Michael Mareš

Kolda měl radost alespoň ze dvou gólů

Po pátečním zápase na Slavii mají trenéři českobudějovického týmu o jednu starost méně. "Oproti jiným zápasům jsme se prosadili i střelecky, dali jsme dva góly," liboval si Ladislav Kolda. Vcelku jasno mají českobudějovičtí trenéři i o přípravě týmu na baráž.
"Druhý týden přípravy v březnu sehrajeme dva přípravné zápasy, v úterý s Mladou Boleslaví a ve středu s Karlovými Vary," uvedl Ladislav Kolda s tím, že dvojzápas má připravit mužstvo na baráž. "Začínáme 17 a 18. března doma a proto si chceme zahrát dva přáteláky také dvakrát po sobě. Jinak budeme trénovat."

Zavzpomínat na loňské časy přijel do Edenu budějovický útočník Petr Sailer, který v minulé sezóně ve Slavii hostoval. "Alespoň jsem na ty trable, které teď máme, tak trochu zapomněl a dokázal jsem se bavit a vzpomínat na to, co bylo loni," těšil se ze setkání s bývalými spoluhráči. Rozdával pozdravy doslova na všechny strany. Však na to také měl čas, utkání totiž přihlížel v civilu. "Z úterního zápasu mám trošku naražená žebra a i když jsem dnes chtěl hrát a těšil jsem se na to, po domluvě s trenéry jsme se rozhodli, že budu mít dnes volno," svěřil se po zápase na stadionu v Edenu.

Ve středu 17. března vstoupí s ostatními spoluhráči do baráže s vítězem I. ligy. Cíl je jasný: udržet v Českých Budějovicích ligu. A jaký tým by si přál? "To je těžké říct, protože určitě play off, co oni hrají, je to samé co play off v extralize. Překvapit může kdokoliv, kterýkoliv mančaft." Není podle něj co vybírat. "Myslím si, že se tam dostala skutečně nejlepší mužstva z první ligy," říká, "a já si myslím, že určitě všichni se chtějí do extraligy dostat, zejména protože, co máme zprávy, letos je poslední možnost bez nějakých podmínek, které schválila APK, se do extraligy dostat. Takže o to budou usilovat určitě všichni, uvidíme, kdo na nás vyjde."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....