Banes Motor České Budějovice
05.03.2004, Antonín Vansa

Jihočeši za sebou mají první týden přípravy na baráž

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Dva týdny dělí hokejisty HC České Budějovice od úvodního barážového zápasu s vítězem první ligy. Na úvodních pět dní přípravy naplánovali trenéři Radek Ťoupal a Ladislav Kolda náročnou fyzickou přípravu. „Je toho dost, ale snad se nám to vrátí," říká obránce Tomáš Jakeš.
Mohl byste na úvod popsat, jaká byla tréninková náplň uplynulého týdne?
Začali jsme trénovat dvakrát týdně a dnes máme poprvé pouze dopolední trénink. V neděli pak pokračujeme druhým tréninkovým blokem, který naváže na tu hrubou přípravu.

Hrubá příprava? Hráči tedy pilovali hlavně fyzickou kondici?
Neřekl bych. Ráno jsme se zaměřovali na herní činnosti jednotlivce a odpoledne na rovnovážné situace. Získali jsme určité poznatky, které chceme využít v následujících dvou přípravných zápasech. Chceme si vyzkoušet, jak bude fungovat nově stanovený systém. Je samozřejmě něco jiného hrát proti týmům, kdy musíme hlavně bránit a proti týmům, které naopak budeme tlačit my.

Vašimi soupeři v přípravě jsou Karlovy Vary a Kadaň. Byla vaše podmínka hrát s jedním extraligovým a s jedním prvoligovým celkem?
Pochopitelně, že jsme to takhle chtěli. Byl ale omezený počet týmů, které jsme měli na výběr. Jsme moc rádi, že nám Karlovy Vary i Kadaň vyšly vstříc a že s námi odehrají ještě jeden zápas, i když už jim skončila sezona.

Bude určitě velice důležité, abyste v těchto zápasech výsledkově uspěli, že?
Každé vítězství týmu samozřejmě pomůže, naopak každá prohra tým více srazí k zemi. Chceme dát v zápase příležitost všem hráčům, kteří se zde v současné chvíli připravují.

Co když nevyhrajete? Dokážete si takový scénář představit? Obzvláště prohra s Kadaní by mohla velmi špatně dolehnout na sebevědomí hráčů...
To nemůžu komentovat, je to spekulace. Může se to stát, ale nechci na to teď reagovat.

V tisku proběhly informace, že má dojít k pohovorům mezi hráči a manažerem Pařízkem. Vy jste se pohovorů také účastnil?
Ne. To je otázka pro manažera. My jsme již dříve hráčům řekli, co od nich chceme. Hráči vědí, na čem jsou a ví, že baráž rozhodne nasazení a bojovnost. Teď jde jen o to, jak se k tomu hráči postaví. Věřím, že když to u nás fungovalo sedm týdnů, může to začít fungovat znovu.

Minulý týden hráči absolovovali testy. Můžete upřesnit, o co šlo?
Testy dopadly velice dobře. Byly zaměřené na kodici, kdy hráči jezdili na kole,a na sílu. Ukázaly nám, že hráči jsou kondičně dobře připraveni. V hokeji však vše nezáleží jen na kondici.

Sledoval jste Beroun i Jihlavu. Jak na vás obě mužstva, která bojují o účast v baráži, působila?
Vypozoroval jsem hlavně to, že oba chtějí postoupit. Je na nich vidět vůle, bojovnost a enormí nasazení. Hlavně Jihlava má skvěle zorganizovanou hru po celém hřišti a je u ní vidět pozitivní duch týmu.

Co tím máte na mysli?
Hráči se umí neustále hecovat a podpořit. Pracují jako tým a to jejich výkon výrazně zvedá.

Jak vypadá zdravotní stav Šimánka a Roba? Mohli by oba v baráži nastoupit?
Zatím ani jeden z nich nemá v tréninku žádný výraznější problém. Uvidíme. Na druhou stranu jsme přišli o Fadrného, který má natažené kolenní vazy, a o Škodu, který bude šest týdnů kvůli zranění ramena.

Na Slavii nehrál ani Sailer ani Jasečko. Oba dva jsou již v pořádku?
Jednalo se jen o menší zranění ze zápasu s Libercem. Už je to v pořádku.

Díky za rozhovor a ať se vám daří ve zbytku sezony.

KDO V SOUČASNÉ DOBĚ TRÉNUJE V PRVNÍM TÝMU

Brankáři
Andrej Mezin, Josef Kučera, Jan Chábera, Jiří Anderle.

Obránci
Ladislav Kolda, Josef Jindra, Ivo Kotaška, Stanislav Jasečko, Roman Čech, Tomáš Jakeš, Miroslav Ďurák, Vladimír Gýna, Ján Mucha, Lukáš Vomela.

Útočníci
Radek Bělohlav, Jaroslav Kristek, Martin Štrba, Zdeněk Ondřej, Peter Bartoš, Luboš Rob, Petr Sailer, František Mrázek, Jiří Šimánek, Robin Bacul, Štěpán Hřebejk, Milan Kostourek, Jiří Hanzal, Lukáš Květoň.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....