Banes Motor České Budějovice
29.03.2004, Antonín Vansa

Hokejisté Českých Budějovic odevzdali výstroj

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Loni vypadalo loučení se sezonou radostněji. Českobudějovičtí hráči pojali závěrečný trénink velmi ležérně a na ledě se spíše bavili. Letos se ani závěrečný trénink nekonal. Hráči odevzdali dopoledne výstroj a odjeli domů čekat na předvolání od vedení klubu. „Začíná období osobních pohovorů," informoval generální manařer ing.Jaroslav Pařízek.
V kabině prvního týmu se sešel téměř kompletní kádr. Chyběl pouze brankář Andrej Mezin, který odjel na soustředění běloruského týmu před nadcházejícím mistrovstvím světa B. Ostatní zůstanou v Českých Budějovicích minimálně do středy, kdy skončí série osobních pohovorů. „Chceme hovořit s každým hráčem o jeho zájmu, či nezájmu pokračovat v Českých Budějovicích, abychom si udělali určitou koncepci před jednáním správní rady," řekl Jaroslav Pařízek. Pohovory začaly už v pondělí, kdy jako první předstoupil před trojici Pouzar - Pařízek - Caldr nejlepší střelec barážové série Jaroslav Kristek. Jednání s hráči skončí ve středu odpoledne, jako poslední na řadu přijde kapitán celku Luboš Rob. Generální manažer klubu se připravuje i na jednání se sponzory, od jejichž finanční pomoci se bude sestavování kádru pro následující sezonu odvíjet. „Myslím si, že musíme začít jednat co nejdříve, bez ohledu na to, zda budeme ve svých funkcích pokračovat, či ne," zdůraznil.

Dalším důležitým krokem pro budoucnost HC České Budějovice bude zasedání správní rady, která se sejde 5.dubna. Přizván na ní bude i generální manažer Jaroslav Pařízek, aby provedl analýzu nepovedené sezony. „Chci správní radě nastínit základ týmu pro příští sezonu," prozradil Pařízek.

Správní rada by měla rozhodnout i o složení realizačního týmu pro sezonu 2004/05. Smlouvy vypršely dvojici trenérů Ladislav Kolda - Radek Ťoupal, jejichž setrvání ve funkci bylo podmíněno úspěchem v barážové sérii. Řešit by se měla i otázka obsazení postu generálního manažera. Už nyní je téměř jisté, že s realizačním týmem se rozloučí dlouholetý vedoucí týmu Vladimír Plánička. „Oficiálně mi nikdo nic nesdělil, ale to co slyším kolem sebe naznačuje, že ve funkci pokračovat nebudu," povzdychl si mimo mikrofony přítomných novinářů bývalý vynikající brankář Motoru České Budějovice. „O složení realizačního týmu nehodlám spekulovat. Správní rada klubu musí nejprve ustanovit velitele klubu, který teprve potom rozhodne o tom, kdo bude trenérem a podobně," připomněl Pařízek a dodal, „Chytřejší budeme až po pondělním zasedání."

Kdo pravděpodobně opustí České Budějovice?

Andrej Mezin, brankář
Reprezentační brankář Běloruska nezvládl závěr sezony, přesto si vysloužil nominaci do národního týmu, který bude hrát skupinu B Mistrovství světa. Dá se očekávat, že ho Jihočeši po sezoně v kádru neudrží. Start ve druhé nejvyšší soutěži by pro něj byl krokem zpět.

Roman Čech, obránce
Usměvavý zadák měl smlouvu pouze do konce sezony. V Českých Budějovicích navíc nedostával v závěru ročníku příliš šancí v základní sestavě. Na rozvázání spolupráce se obě strany nejspíše dohodnou.

Tomáš Jakeš, obránce
I on měl smlouvu pouze do konce sezony. Jako jeden z mála obránců si držel vysoký standart a nejspíše se ocitne v hledáčku extraligových celků.

Robin Bacul, útočník
Na jihu Čech byl pouze na hostování z Karlových Varů, kde má platnou smlouvu a kde se zřejmě zapojí do letní přípravy mužstva. V Českých Budějovicích se mu nedařilo, klub by o něj nejspíše stejně nestál.

Martin Štrba, útočník
Už před začátkem sezony avizoval svůj odchod. Po barážovém neúspěchu ovšem zůstává otázkou, zda se přeci jen s týmem nepokusí o bleskový návrat mezi elitu.

František Mrázek, útočník
Zviditelnil se při svém působení v Pardubicích, kam pravděpodobně zamíří i po sezoně. Kdyby se rozhodl hrát za České Budějovice v první lize, brzdil by zbytečně svou hokejovou kariéru.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....