Banes Motor České Budějovice
17.09.2022, Marek Baloun

Extraliga se vrací do Budvar arény! Za Motorem přicestuje brněnská Kometa

Čekání na extraligový zápas v Budvar aréně je u konce! Po skvělém úvodu ve Třinci se v neděli od 17 hodin Motor postaví proti dalšímu týmu z východu republiky - HC Kometě Brno! Vstupenek je ještě dostatek, lze je koupit ZDE nebo na pokladně v den utkání od 15 hodin. Pokud se ale nedostanete do haly, budete moci sledovat zápas na Hokejka.TV. Před prvním duelem sezony se můžete těšit také na malý dárek a slavnostní úvod, tak přijďte raději s dostatečným předstihem. A pozor, jeden z vás může vyhrát nový Mercedes!

O soupeři – HC Kometa Brno

Kometa se během léta potkávala až na jednu výjimku pouze s moravskými týmy. Výsledkově to ale bylo dosti na houpačce. Nejprve prohrála těsně s Třebíčí, pak naopak vyhrála na nájezdy se Zlínem. Následovaly dvě prohry, relativně přijatelná 1:3 s Olomouci, poté ale přišel debakl 1:7 od Vítkovic. Proti slovenskému Zvolenu si připsala výhru 5:3 a odvetu s Olomoucí zvládla dokonce s čistým kontem. Druhé utkání s Riderou ale také skončilo porážkou.

Letní příprava ale není tak důležitá jako první start sezóny. A ten se Brnu povedl na jedničku s hvězdičkou. S Karlovými Vary sice nejprve prohrávala, Marek Čiliak ale za sebe více než jednu branku nepustil. Naopak jeho spoluhráči otevřeli na ledě střelnici a po šedesáti minutách na kostce svítilo skóre 6:1. Nový trenér Martin Pešout se tak i s reprezentačními posilami Jakubem Flekem a Tomášem Kundrátkem na úvod blýskl ve velmi dobrém světle. Právě Kundrátek se ale v utkání zranil a proti Motoru kvůli zlomenině prstu nenastoupí.

Sestava HC Kometa Brno z utkání s Karlovými Vary:

Čiliak – Ščotka, Kundrátek, Ďaloga, Gulaši, Kučeřík, Holland – Zaťovič, Holík, Horký – Flek, Strömberg, Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Kratochvíl, Süss, Vincour – Dufek.

Z kabiny Motoru

Motor si premiéru v letošním ročníku odbyl v pátek a hned z toho byl historický úspěch na klubové úrovni. Poprvé od roku 1957 dokázal klub vyhrát úvodní utkání sezóny s čistým kontem brankáře. Dominik Hrachovina skutečně pochytal všech šestačtyřicet ocelářských střel a vysloužil si ocenění pro hráče zápasu. Tím ale výčet skvělého večera nekončí. Premiérový start v nejvyšší soutěži si v novém jihočeském dresu odbyl obránce Mikuláš Hovorka a hned v prvním střídání vstřelil branku! Z časomíry neutekla ani minuta a půl, když mladý obránce z druhé vlny poslal za Marka Mazance vyraženou střelu Romana Vráblíka. V polovině třetiny se ještě v přesilovce trefil Martin Hanzl a to bylo v utkání všechno.

Sestava Motoru z utkání s Třincem:

Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Štencel (A), Vráblík, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Tomeček – Strnad, Toman, Valský – Karabáček, Koláček, Doležal

Jaroslav Modrý tak byl po zápase pochopitelně spokojený. „Kluci podali velice obětavý výkon, vynikající byl gólman Hrachovina. Měli jsme pár zraněných, tak jsme museli udělat několik změn, ale to k hokeji patří." V předsezónním rozhovoru ale už vyhlížel i právě nedělní zápas. „Jedná se také o velice ambiciózního protivníka. Uvidíme s jakým systémem přijedou, jak se budou chtít prezentovat.“

Vzájemné zápasy s Kometou Brno 2021/2022:

9. kolo: Brno – Budějovice 1:4
24. kolo: Budějovice – Brno 2:3
39. kolo: Brno – Budějovice 4:2
54. kolo Budějovice – Brno 3:1

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....