Banes Motor České Budějovice
15.03.2024, Michal Špírek

Ladili jsme detaily, přibližuje dění posledních dní trenér Ladislav Čihák

V neděli to vypukne! Motor vstoupí do čtvrtfinále play-off prvním zápasem na ledě Třince. Hned v pondělí sehraje zápas druhý, domácí odvety hostí Budvar aréna ve čtvrtek a v pátek. Poslední vstupenky na jednotlivé domácí zápasy na domácím ledě seženete zde.

Je jasné, že Třinec bude velmi těžkým soupeřem. Ale že není nepřekonatelný, o tom se motoráci přesvědčili sami v průběhu sezóny. „Měli bychom předvést nadstandardní výkony a snažit se je vyvést z jejich nastavení. Jejich tým je dlouho spolu a ví, jak se v play off chovat. V tom se jim musíme vyrovnat,“ sdělil pro idnes.cz kouč Ladislav Čihák, který ještě zhodnotil výkon Banes Motor v předkole: „Celý tým včetně gólmana šlapal výborně. Měli jsme tři pětiminutová oslabení. Velký dík patří klukům, kteří to ubránili. Speciální týmy odvedly perfektní výkon.“

Tým tak po rychlém procesu s Karlovými Vary měl prostor pro důkladnou přípravu na čtvrtfinále. "Dva dny jsme si odpočinuli, pak jsme potrénovali. Tréninkové jednotky jsme si rozprostřeli na segmenty, na kterých chceme pracovat, tréninky byly zároveň spojeny s videem. Pracovalo se na přesilovkách, oslabeních, ladili jsme detaily," přibližuje tréninkovou náplň posledních dní hlavní trenér. A jaký je nejbližší program mužstva? "V sobotu nás čeká ještě trénink v Budějovicích. Po obědě vyrazíme do Třince, kde tak budeme o den dříve. Kluci se po dlouhé cestě alespoň v klidu vyspí, v dlouhé cestě do Třince tak díky odjezdu o den dříve nevidím žádný problém. V neděli a pondělí sehrajeme úvodní zápasy čtvrtfinále."

Specifikem přípravy na Třinec mohlo být, že není jasné, zda se do brány soupeře postaví Marek Mazanec nebo Ondřej Kacetl. Ladislav Čihák ale odmítá, že by tohle bylo nějaké zvláštní téma: "Na tohle jsem se nikdy nekoukal. Musíme se připravíme na oba, víme jak chytají, oba jsou skvělými gólmany a kryjí si záda."

Hokejisté Motoru si připravili pro play-off speciální týmová žlutá trička s nápisem "Tohle už není Ftip". Jak to vzniklo a naráží nápis opravdu na nějakou hlášku pocházející z trenérského štábu? "To je spíš otázka na kluky do kabiny. Moc dobře vím, odkud to je, tuším, kam tím míří, ale neřeknu to, zůstane to v kabině," smál se Ladislav Čihák. "I my jako trenéři jsme trika dostali a nosíme je, celá kabina je teď žlutá. Na zápasy ale budu mít normálně košili," usmíval se kouč.

A jak Motor vyhlíží v Třinci? "Když se řeknou Budějovice, napadne mě hezké město a místo, kde se narodil můj syn. Tým je trošku jiný, ale Pech s Gulašem zase prokazují svou kvalitu. Zápasy proti Karlovým Varům jsem sledoval," řekl pro web Ocelářů Daniel Voženílek. Útočník, který s Motorem slavil v předminulé sezóně bronzovou medaili, když v play-off hrál se zlomenou čelistí po inkasované střele do obličeje z hole Milana Gulaše. "Když vidím na ledě, jak napřahuje, tak si na to vzpomenu," pousmál se Voženílek při vzpomínce. Na druhé straně sehraje specifickou sérii Milan Doudera, rozhovor s ním jsme vám již přinesli.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....