Banes Motor České Budějovice
21.03.2024, Denisa Józsová

CEB - TRI 3:4 - Třinec ovládl přestřelku a Motor je zápas od konce sezóny

Vyřazovací boje pokračují ve vysokém tempu a Jihočeši hráli první domácí zápas za nepříznivého stavu dvou proher. I do tohoto duelu vstoupili lépe Oceláři, když se dostali do vedení. Motor srovnal, střeleckou smůlu prolomil Adam Kubík, který se v utkání trefil dokonce dvakrát. Ani to však Českým Budějovicím nestačilo. Domácí se ani jednou nedostali v zápase do vedení a nakonec padli 3:4.

Jihočeši začali poměrně zostra a připsali si první dvě střely na branku během několika vteřin. Ani dobrý vstup do duelu ale Motoru nestačil a Třinec se dostal po pěti a půl minutách do vedení. Libor Hudáček si sám dojel nahozený kotouč o zadní mantinel a poslal ho přesně pod horní tyčku Hrachovinovy branky – 0:1. Vedení hostům ale dlouho nevydrželo. Skvělou práci odvedl za brankou Filip Přikryl, který zadovkou přes tři hráče našel v ideální pozici Adama Kubíka, jenž střelou z první prolomil Mazancovo kouzlo – 1:1. Navýšit své vedení mohly České Budějovice v přesilové hře, ale tu se jim nepovedlo využít. Stejnou možnost dostali o chvilku později Oceláři, kteří se už prosadit dokázali. Hudáček poslal křižný pas na Davida Ciencalu, který ranou z první prostřelil domácího gólmana mezi betony – 1:2. Třinec navíc ještě navýšil své jen o chvilku později. Miloš Roman vypálil ránu sice vedle branky, jenže smolně si puk do vlastní sítě tečoval Milan Gulaš – 1:3. Každopádně kapitán Motoru o dvacet pět sekund později střílel i na správnou svatyni. Kondelík obelstil za brankou soupeře, následně našel Milana Gulaše, jehož bomba z první skončila nechytatelně v bráně – 2:3. Pět branek v první třetině asi čekal málokdo, každopádně po dvaceti minutách vedl Třinec o jeden přesný zásah.

Start druhé třetiny už byl přece jen o něco opatrnější, přesto diváci v Budvar aréně nemuseli čekat na gól vůbec dlouho. Po pěti minutách totiž vypálil Filip Přikryl a Mazanec jeho pokus vyrazil jen před sebe. Tam si ho jako první našel Adam Kubík a poslal ho bezpečně za záda třineckého brankáře – 3:3. Následně si Třinec zahrál přesilovou hru a slušnou ránu předvedl Hudáček, který ale vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Následně měl dobrou šanci také Kundrátek, ale ani jeho dělovka nešla na branku. Na druhé straně vybojovali Jihočeši přečíslení dva na jednoho a Lukáš Vopelka našel pasem Josefa Koláčka, jenž ale neuspěl. Z otočky to zkoušel ještě Jakub Valský, ovšem ten těsně minul zadní tyč. Při následné akci se už nejeden divák v domácí aréně radoval, jenže střela Jana Ordoše rozvlnila jen boční síťku. Víc branek jsme v prostřední části neviděli, a tak byl stav po dvou periodách vyrovnaný.

Hned v úvodu poslední části měl Třinec dobrou možnost po zaváhání českobudějovické obrany. Růžička v přečíslení posunul kotouč na Daniel Voženílka, ovšem ten nedokázal překonat domácího brankáře. Slušnou možnost měl ve vlastním oslabení Hrehorčák, ale dobře se vrátil Brant Harris, který mu zakončení značně znepříjemnil. Oceláři si přesto dokázali vzít ztracené vedení zpět. Po chumlu před brankou Motoru si kotouč našel Libor Hudáček, který bekhendem poslal touš do poloodkryté sítě – 3:4. Navíc po faulu Přikryla vybojovali hosté trestné střílení. To si vzal na starosti Marko Daňo, avšak Dominik Hrachovina se překonat nenechal a ještě udržel domácí ve hře. Motor to v posledních minutách zkusil ještě se šesti hráči poli. Českobudějovičtí obstřelovali branku Mazance, ale kotouč se jim nepovedlo dostat do sítě. Třinec tak vede v sérii už 3:0.

Ohlasy po zápasu

Ladislav Čihák (Motor): Mrzí mě, že jsme prohráli. Dostali jsme laciné branky. Udělali jsme faul, za který jsme hned byli potrestáni. Je to teď pro nás složité. Ze stavu 1:3 jsme se dostali na 3:3 a cítili jsme, že bychom ten bod mohli utrhnout. Ale udělali jsme nesmyslný icing. Jedna chyba, na kterou si soupeř umí počkat. Pro naše diváky chceme ten bod vybojovat, abychom se ještě podívali do Třince a zkusili se sérií něco udělat.

Zdeněk Moták (Třinec): Jsem strašně rád, že jsme přidali další bod. Všichni v kabině víme, že jsme nehráli dobře, což je pro nás varování. Hlavně ve druhé třetině, kdy nás domácí přečíslovali a dali nám z toho gól. Měli jsme problémy, protože jsme chybovali v útočném pásmu. O přestávce jsme si řekli, že takhle nemůžeme pokračovat. Ve třetí třetině už jsme podali dobrý výkon a mužstvu patří gratulace k vítězství.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....