Banes Motor České Budějovice
01.04.2005, Tomáš Železný

Náměstek primátora Tomáš Kubín plní slib, který dal bohům ledního hokeje

V těchto dnech můžeme potkat na chodbách radnice člověka, který má přes své sako přetáhnutý dres českobudějovických hokejstů. Tímto člověkem není nikdo jiný než náměstek primátora a člen správní rady HC pan Tomáš Kubín. "Jestli se dostaneme zpátky do extraligy, tak budu týden úřadovat v dresu," tak zněl jeho slib bohům ledního hokeje při některém ze zimních zasedání dozorčí rady HC.
Dobrý den, koukám že ve svém úřadě nosíte dres českobudějovických hokejistů, jedná se snad ještě o dozvuky oslav z postupu, či snad o nějakou sázku?
Ani dozvuky, ani sázka. Během z některého podzimního nebo zimního jednání správní rady HC jsem se nechal před kolegy slyšet, že jestli se dostaneme zpátky do extraligy, tak budu týden úřadovat v dresu. To je potřeba splnit, byla to taková slíbená oběť bohům ledního hokeje a s těmi není radno si zahrávat.

Jak se na Vás občané, spolupracovníci koukají? Pozorujete nějaké reakce?
Reakce jsou kupodivu bez vyjímky pozitivní. Nemůže za to ale mé nepřemožitelně přitažlivé charisma, ale právě samotní hokejisté, díky nimž začala celá veřejnost tento sport vnímat jako cosi, co za to stojí.

Vrátíme se k barážové sérii, sledoval jste poctivě dění českobudějovických hokejistů? Byl jste přítomen i oslav doprovázející příjezd hokejistů z posledního barážového utkání v Jihlavě?
Dění jsem sledoval, do Jihlavy jsem nejel, „hlídal jsem“ na náměstí, po zápase jsem si dojel domů odpočinout a zpátky jsem se vydal až když mi František Joun telefonicky hlásil, že už jsou u Budvaru. Byl jsem tedy i u příjezdu, potom jsem byl i na oslavě a myslím, že jsem si doma zachránil Velikonoce tím, že jsem odešel „už v půl třetí“. Jak jsem slyšel, půl desátá dopoledne by mne jinak neminula.

Myslíte, že má postup českobudějovických hokejistů do extraligy nějaký přínos pro město?
Obrovský! Českobudějovický a jihočeský patriotisnus dostal pořádnou injekci a v dnešní docela pokroucené době můžeme mít všichni ten pocit, že je o co stát. Mně osobně a některým podobně smýšlejícím kolegyním a kolegům z vedení města se snad bude lépe bojovat o peníze do sportu, ten ohlas se nedal přehlédnout a rád bych teď slyšel hlasy typu „hokej je jenom pro pár lidí .. atd.“

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů ve Vaší práci

Náměstek primátora Tomáš Kubín, jak jej můžete v těchto dnech potkávat na českobudějovické radnici(foto Tomáš Železný)

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....