Banes Motor České Budějovice
16.01.2006, redakce

Sailer sympaťákem!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Třicetiletý útočník Petr Sailer je největším sympaťákem z extraligového celku Českých Budějovic. Alespoň tak dopadlo hlasování fanoušků, kteří z každého mužstva vybírali jednoho z pětice hráčů. Sailer za sebou nechal brankářské duo Turek - Chábera, obránce Zdeňka Kutláka a útočníka Jiřího Šimánka.
Dlouholetý forvard jihočeského celku získal celkem 250 hlasů. Jednoznačným vítězem prvního kola hlasování se stal kladenský útočník Martin Procházka, kterému projevilo svou přízeň 397 fanoušků. Finálové kolo, které by mělo rozhodnout o titulu pro největšího sympaťáka hokejové extraligy, začne 1. března. Sailerovými konkurenty budou pardubický brankář Ján Lašák, vítkovický centr Jiří Burger, Tomáš Vlasák ze Slavie Praha, plzeňský maskovaný fantom Roman Málek, zlínský zadák Martin Hamrlík, slovenský střelec v barvách Znojma Marek Uram, strážce Tygří svatyně Milan Hnilička, karlovarský mladík Lukáš Mensator, sportovní manažer a kapitán Chemopetrolu Robert Reichel, vsetínský bard Roman Stantien, již zmiňovaný olympijský vítěz z Nagana 1998 Martin Procházka a třinecký Jiří Polanský, jemuž stačily k postupu do druhého kola pouhé 203 hlasy.

Anketa je součástí projektu “Jde se na hokej“. Jeho další složkou je rovněž charitativní sbírka. Princip sbírky spočívá v tom, že za každého diváka, který navštíví extraligové utkání, uhradí partneři projektu Budějovický Budvar, Česká pojišťovna, Český Telecom a Tipsport jednu korunu ve prospěch charitativních projektů. „K jednačtyřicátému kolu se v rámci celé ligy podařilo díky fanouškům vybrat už 350 000 korun,“ upozornil Petr Nitsche, manažer hokejových projektů BPA.

Peníze z návštěv na jednotlivých stadionech putují na konto konkrétního dětského domova v okolí extraligového klubu. Fanoušci na jihu Čech svými návštěvami podpořili dětský domov v Boršově nad Vltavou celkovou částkou 24 900 korun. „Zkrátka nepřijdou ani fanoušci extraligového klubu, kteří svou účastí pomohou vybrat nejvíce peněz. Mají totiž možnost zúčastnit se speciálního tréninku s jejich klubem,“ dodal Nitsche. Nejblíže k tomu zatím mají pardubičtí diváci, kteří během šesti hodnocených utkání pomohli vybrat celkem 51 349 korun!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....